Zimbabwe & Botswana Safari

16 dagen rondreis van/naar Johannesburg met Sunway Safaris(ID: 35417)

Over de reis

Zimbabwe is landschappelijk gezien een van de mooiste en Botswana een van de dierenrijkste bestemmingen in zuidelijk Afrika. Het is een onvergetelijke ervaring om de hoogtepunten van deze twee bijzondere landen in combinatie te bezoeken. Uw reis begint met een bezoek aan het wereldberoemde Krugerpark en daarna reist u noordwaarts om de grens met Zimbabwe over te steken. Behalve de unieke Victoria watervallen, bezoekt u ook het Chobe NP. Hier gaat u o.a. op zoek naar olifanten, giraffen, zebra’s en luipaarden. Op de terugweg naar Johannesburg wacht er nog een hoogtepunt op u: het Khama Rhino Sanctuary.

In een oogopslag

  • 16 dagen safari in kleine groep
  • van/naar Johannesburg
  • ook als kampeerreis mogelijk
Vanaf € 2.680 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg - Krugerpark (lunch/diner), start om 6.30 u.

U vertrekt vanuit Johannesburg naar het noordelijke, zelden bezochte deel van het Krugerpark. ’s Middags maakt u uw eerste safari in een terreinwagen.

Overnachting: Overnachting Letaba Restcamp o.g.

Dag 2: Krugerpark (volpension).

In de vroege ochtend vertrekt u naar het uiterste noorden van het park. Na een safaritocht verlaat u het park en komt u aan in uw lodge die dicht bij de grens met Zimbabwe ligt - ideaal om dag 3 te beginnen.

Overnachting: Overnachting Awelani Lodge o.g.

Dag 3: Krugerpark - Beitbridge - Great Zimbabwe (volpension).

U staat opnieuw vroeg op en steekt bij Beitbridge de grens over. In Zimbabwe rijdt u verder naar Masvingo om de Great Zimbabwe ruïnes te bezoeken. U krijgt een rondleiding door de mysterieuze ruïnes van de ´Great Enclosure´ die tussen de 11de en 14de eeuw gebouwd werden en vandaag de dag tot de grootste en oudste stenen gebouwen van Afrika behoren. Great Zimbabwe staat bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Overnachting: Overnachting Great Zimbabwe Hotel o.g.

Dag 4: Great Zimbabwe - Matobo NP (volpension).

Via Bulawayo reist u naar het Matobo NP. Hier staat u een typische ´sundowner´ op een indrukwekkend uitzichtpunt te wachten.

Overnachting: 2 overnachtingen Hermits Peak o.g.

Dag 5: Matobo NP (volpension).

’s Morgens brengt u een bezoek aan World’s View met het graf van Cecil Rhodes, de stichter van Rhodesië (de voormalige naam van Zimbabwe). Vervolgens maakt u een wandeling in het Matobo NP op zoek naar neushoorns.

Dag 6: Matobo NP - Hwange NP (volpension).

U rijdt naar het grootste nationaal park van Zimbabwe, het Hwange NP. U maakt een eerste safaririt.

Overnachting: 2 overnachtingen Miombo Safari Lodge o.g.

Dag 7: Hwange NP (volpension).

Vandaag gaat u de hele dag op safari per open safarivoertuig. Dit nationaal park staat bekend om zijn grote populatie olifanten, maar behalve deze dikhuiden kunt u natuurlijk ook nog talrijke andere wilde diersoorten ontdekken.

Dag 8: Hwange NP - Victoria Falls (ontbijt).

’s Morgens gaat u naar Victoria Falls. ’s Middags brengt u een bezoek aan de prachtige watervallen. Bewonder de tropische vegetatie, die hier in de nevel van het omhoog spattende water groeit. Op een hete zomerdag brengt deze nevel een aangename afkoeling.

Overnachting: 2 overnachtingen PheZulu Guest Lodge o.g.

Dag 9: Victoria Falls (ontbijt).

Dag ter vrije besteding in Victoria Falls. Zo kunt u gaan wildwaterraften, een rondvlucht boven de watervallen maken of gaan bungee jumpen.

Dag 10: Victoria Falls - Chobe NP (volpension).

Tegen de middag arriveert u in Kasane in Botswana, aan de rand van het Chobe NP. U maakt een boottocht op de Chobe rivier en kunt genieten van het wild en de zonsondergang. U treft hier zowel op het land als in de rivier olifanten aan.

Overnachting: Overnachting Thebe River Safaris o.g.

Dag 11: Chobe NP - Nata (ontbijt/lunch).

In de vroege ochtend heeft u de gelegenheid om een safari in het Chobe NP te maken. Vervolgens rijdt u in zuidelijke richting naar Nata, het gebied van de grote zoutpannen.

Overnachting: Overnachting Nata Lodge o.g.

Dag 12: Nata - Okavango Delta (volpension).

Onderweg naar Maun komt u langs de noordelijke grens van het Makgadikgadi Pans NP. Per open safarivoertuig rijdt u naar de beroemde en waterrijke Okavango Delta. Vervolgens gaat u per mokoro naar een eiland middenin de Delta, waar het kamp zal worden opgezet. Een unieke belevenis!

Overnachting: 2 overnachtingen op een camping.

Dag 13: Okavango Delta (volpension).

Vandaag maakt u een wandelsafari op zoek naar wild en vogels, en een mokorotocht op de kanalen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 14: Okavango Delta - Maun (ontbijt/lunch).

’s Middags keert u terug naar Maun. Optioneel kunt u een vlucht over de Delta naar Maun maken (ca. USD 145 p.p.). Het is een unieke ervaring om de delta uit vogelperspectief te bewonderen. Vergeet uw camera niet!

Overnachting: Overnachting Island Safari Lodge o.g.

Dag 15: Maun - Khama (volpension).

Vandaag reist u in zuidelijke richting door de Kalahari naar het Rhino Sanctuary bij Khama, een beschermd gebied voor witte neushoorns. U maakt een safari door het gebied, een ´community-based Wildlife´-project van de lokale bevolking. Optioneel kunt u op nachtsafari gaan.

Overnachting: Overnachting Khama Rhino Sanctuary.

Dag 16: Khama - Johannesburg (ontbijt), einde om 18.00 u.

Laat in de middag aankomst in Johannesburg. Hier eindigt de avontuurlijke reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

35417

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis van/naar Johannesburg met een volledig uitgerust 4x4 voertuig, 13 overnachtingen in een chalet en 2 overnachtingen op een camping (deels gedeelde badkamer), vermelde maaltijden, entreegelden wildreservaten/nationale parken, Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, optionele excursies, drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Een geldige internationale ziektekosten- en reisonderbrekingsverzekering is verplicht.

Bagagebeperking: max. 12 kg p.p. in zachte reistas, foto-uitrusting en handbagage (bijvoorbeeld een kleine rugzak).