Oude pracht opnieuw ontdekken

12 dagen autorondreis van Harare naar Victoria Falls(ID: 87445)

Over de reis

Ontdek op deze reis de pracht van Zimbabwe. Behalve ruïnes van Great Zimbabwe bezoekt u het grootste reservaat van Zimbabwe: Hwange NP. Aan het eind van de reis kunt u daarboven het natuurlijke wonder van de Victoria watervallen aanschouwen. Wij bieden deze reis als begeleide privéreis met Engelstalige reisbegeleiding én als autoreis aan.

In een oogopslag

  • 12 dagen begeleide privé- of autoreis
  • van Harare naar Victoria Falls
  • cultuur en dieren ontdekken
Vanaf € 3.227 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Harare.

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op of wordt u begroet door uw reisbegeleiding. Geniet de rest van de dag in de prachtige tuin van uw lodge.

Overnachting: Overnachting Armadale Lodge.

Dag 2: Harare - Eastern Highlands (halfpension).

U rijdt op verharde wegen naar Mutare in de omgeving van het Nyanga NP. ’s Middags gelegenheid voor een wandeling in het bos, paardrijden of hengelen.

Overnachting: 2 overnachtingen Musangano Lodge.

Dag 3: Eastern Highlands (halfpension).

Dagexcursie met een bezoek aan het uitzichtpunt World’s View in het Nyanga NP met vele kleine ruïnes.

Dag 4: Eastern Highlands - Chimanimani - Great Zimbabwe (ontbijt).

U rijdt naar de botanische tuin van Bvumba in de Bvumba bergen, voordat u naar de bergen van Chimanimani rijdt. Een bezoek aan het Chimanimani Eland Wildreservaat wordt aanbevolen. U steekt de Save rivier over en reist verder richting Masvingo.

Overnachting: 2 overnachtingen Norma Jeane’s Lakeview Resort.

Dag 5: Great Zimbabwe (ontbijt).

In de voormiddag maakt u een excursie naar de Great Zimbabwe ruïnes (UNESCO Werelderfgoed). Tot op vandaag heeft de kegelvormige toren aan de binnenkant zijn geheim bewaard. U heeft de gelegenheid om de bergruïne ´Acropolis´ te beklimmen (ca. 30 min., entreegeld USD 25 p.p., ter plaatste te betalen).

Dag 6: Great Zimbabwe - Matobo NP (halfpension).

Korte rit naar het camp in het Matobo NP (UNESCO Werelderfgoed). ’s Middags raden we een wandelsafari naar de neushoorns aan, samen met een ranger.

Overnachting: 2 overnachtingen Big Cave Camp.

Dag 7: Matobo Hills (halfpension).

’s Morgens maakt u een rit door het landschap dat gevormd is door fantastische granieten rotsformaties. Bij de autoreis betaalt u ter plaatse en contant de entree van het park (USD 15 p.p.p.d.) en voor het bezoek aan het graf van Cecil Rhodes (USD 10 p.p.). In de namiddag kunt u meegaan op safari of u een bezoek brengen aan de rotstekeningen.

Dag 8: Matobo Hills - Hwange NP (halfpension).

Vandaag reist u naar het Hwange NP. In de namiddag maakt u hier een uitgebreide safari. De safari is inbegrepen in de prijs van de lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Elephant’s Eye Safari Lodge.

Dag 9: Hwange NP (volpension).

Bijna alle wildsoorten van Afrika, ook groot wild en roofdieren, zijn te vinden in het park. De beroemde ´Presidential Herd of Elephants´ komt vaak drinken bij de waterdrinkplaats. U kunt kiezen tussen dag- en of nachtsafari’s of een wandelsafari.

Dag 10: Hwange NP - Victoria Falls (ontbijt).

Na een laatste safari-activiteit rijdt u naar Victoria Falls. Ter plaatse kunt u o.a. een helikoptervlucht over de watervallen en een sundowner-cruise boeken.

Overnachting: 2 overnachtingen Ilala Lodge.

Dag 11: Victoria Falls (ontbijt).

U heeft de mogelijkheid om de Victoria watervallen te bezoeken.

Dag 12: Victoria Falls (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls en eventuele inlevering van uw huurwagen.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

87445

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, entreegelden nationale parken, wasservice, safari-activiteiten in het Hwange NP. Privéreis: rondreis, Engelstalige reisbegeleiding/chauffeur, vermelde activiteiten, vermelde entreegelden voor o.a. wildreservaat, entreegelden nationale parken, activiteiten in het Big Cave Camp. Autoreis: AVIS huurauto cat. E (Mazda 3 o.g. met airco), van/naar luchthaven, persoonlijke ongevallenverzekering, diefstalverzekering, autoverzekering met eigen risico.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, autoreis: brandstof en aanvullende autoverzekering, one way fee (USD 310), entreegelden overige nationale parken.

Opmerking

U kunt vanaf dag 12 de reis verlengen met een vlucht van Victoria Falls naar Lake Kariba, naar de Bumi Hills Safari Lodge. Prijzen op aanvraag.