Oude pracht opnieuw ontdekken

12 dagen autorondreis van Harare naar Victoria Falls(ID: 87445)

Over de reis

Ontdek op deze reis de pracht van Zimbabwe. Behalve ruïnes van Great Zimbabwe bezoekt u het grootste reservaat van Zimbabwe: Hwange NP. Aan het eind van de reis kunt u daarboven het natuurlijke wonder van de Victoria watervallen aanschouwen. Wij bieden deze reis als begeleide privéreis met Engelstalige reisbegeleiding én als autoreis aan.

In een oogopslag

  • 12 dagen begeleide privé- of autoreis
  • van Harare naar Victoria Falls
  • cultuur en dieren ontdekken
Vanaf € 5.022 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Harare.

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op of wordt u begroet door uw reisbegeleiding. Geniet de rest van de dag in de prachtige tuin van uw lodge.

Overnachting: Overnachting Armadale Lodge.

Dag 2: Harare - Eastern Highlands (halfpension).

U rijdt op verharde wegen naar Mutare in de omgeving van het Nyanga NP. ’s Middags gelegenheid voor een wandeling in het bos, paardrijden of hengelen.

Overnachting: Overnachting Musangano Lodge.

Dag 3: Eastern Highlands - Gonarezhou NP (volpension).

U verlaat de Eastern Highlands en rijdt naar de zuidelijke grens van het land. Het Gonarezhou NP is het op één na grootste park van het land. Het grenst aan het Kruger NP in Zuid-Afrika en het Limpopo Transfortier NP in Mozambique.

Overnachting: 2 overnachtingen Chilo Gorge Safari Lodge.

Dag 4: Gonarezhou NP (volpension).

Geniet van een dag in het NP, waarvan de naam staat voor The Place of Elephants. Naast de grijze reuzen ontdekt u er talrijke andere diersoorten - een waar paradijs voor fotografen. Het park is bekend om zijn gevarieerde fauna en unieke flora.

Dag 5: Gonarezhou NP - Great Zimbabwe Ruins (halfpension).

Na het ontbijt gaat u naar de ruïnestad Great Zimbabwe, vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De kegelvormige toren in het complex is nog steeds een groot mysterie.

Overnachting: 2 overnachtingen Norma Jeane’s Lakeview Resort.

Dag 6: Great Zimbabwe Ruins - Matobo Hills NP (halfpension).

Korte rit naar het camp in het Matobo NP (UNESCO Werelderfgoed). ’s Middags raden we een wandelsafari naar de neushoorns aan, samen met een ranger.

Overnachting: 2 overnachtingen Amalinda Lodge.

Dag 7: Matobo Hills NP (volpension).

’s Morgens maakt u een rit door het landschap dat gevormd is door fantastische granieten rotsformaties. Bij de autoreis betaalt u ter plaatse en contant de entree van het park (USD 15 p.p.p.d.) en het bezoek aan het graf van Cecil Rhodes (USD 10 p.p.). In de namiddag kunt u meegaan op safari of u een bezoek brengen aan de rotstekeningen.

Dag 8: Matobo Hills - Hwange NP (volpension).

Vandaag reist u naar het Hwange NP. In de namiddag maakt u hier een uitgebreide safari. De safari is inbegrepen in de prijs van de lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Ivory Safari Lodge.

Dag 9: Hwange NP (volpension).

Bijna alle wildsoorten van Afrika, ook groot wild en roofdieren, zijn te vinden in het park. De beroemde ´Presidential Herd of Elephants´ komt vaak drinken bij de waterdrinkplaats. U kunt kiezen tussen dag- en of nachtsafari’s of een wandelsafari.

Dag 10: Hwange NP - Victoria Falls (ontbijt).

Na een laatste safari-activiteit rijdt u naar Victoria Falls. Ter plaatse kunt u o.a. een helikoptervlucht over de watervallen en een sundowner-cruise boeken.

Overnachting: 2 overnachtingen Ilala Lodge.

Dag 11: Victoria Falls (ontbijt).

U heeft de mogelijkheid om de Victoria watervallen te bezoeken.

Dag 12: Victoria Falls (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls en eventuele inlevering van uw huurwagen.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

87445

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, entreegelden nationale parken, wasservice, safari-activiteiten in het Gonarezhou NP en Hwange NP. Privéreis: rondreis, Engelstalige reisbegeleiding/chauffeur. Autoreis: Europcar huurauto cat. H (Isuzu 4x4) van/naar luchthaven.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, autoreis: brandstof en aanvullende autoverzekering, one way fee, entreegelden overige nationale parken en activiteiten.

Opmerking

De prijs in een eenpersoonskamer is gebaseerd op min. 2 pers. Alleenreizenden op aanvraag. U kunt vanaf dag 12 de reis verlengen met een vlucht van Victoria Falls naar Lake Kariba, naar de Bumi Hills Safari Lodge. Prijzen op aanvraag.