Oude pracht opnieuw ontdekken

12 dagen van Harare naar Victoria Falls(ID: 87445)

Over de reis

Ontdek op deze reis de pracht van Zimbabwe. Behalve ruïnes van Great Zimbabwe bezoekt u het grootste reservaat van Zimbabwe: Hwange NP. Aan het eind van de reis kunt u daarboven het natuurlijke wonder van de Victoria watervallen aanschouwen. Wij bieden deze reis als autoreis én als privéreis aan.

In een oogopslag

  • 12 dagen begeleide autorondreis of privéreis
  • van Harare naar Victoria Falls
  • cultuur en dieren ontdekken
Vanaf € 5.006 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Harare.

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op of wordt u naar uw verblijf gebracht. Geniet de rest van de dag in de prachtige tuin van uw lodge.

Overnachting: Overnachting Highlands House.

Dag 2: Harare - Eastern Highlands (halfpension).

U rijdt op verharde wegen naar Mutare in de omgeving van het Nyanga NP. ’s Middags gelegenheid voor een wandeling in het bos, paardrijden of een culturele excursie (optioneel).

Overnachting: Overnachting Musangano Lodge.

Dag 3: Eastern Highlands - Gonarezhou NP (volpension).

U verlaat de Eastern Highlands en rijdt naar de zuidelijke grens van het land. Het Gonarezhou NP is het op één na grootste park van het land. Het grenst aan het Kruger NP in Zuid-Afrika en het Limpopo Transfortier NP in Mozambique.

Overnachting: 2 overnachtingen Chilo Gorge Safari Lodge.

Dag 4: Gonarezhou NP (volpension).

Geniet van een dag in het NP, waarvan de naam staat voor The Place of Elephants. Naast de grijze reuzen ontdekt u er talrijke andere diersoorten - een waar paradijs voor fotografen. Het park is bekend om zijn gevarieerde fauna en unieke flora.

Dag 5: Gonarezhou NP - Great Zimbabwe Ruins (halfpension).

Na het ontbijt gaat u naar de ruïnestad Great Zimbabwe, vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De kegelvormige toren in het complex is nog steeds een groot mysterie.

Overnachting: 2 overnachtingen Romelda Lakeside Retreat.

Dag 6: Great Zimbabwe Ruins - Matobo Hills NP (halfpension).

Korte rit naar het camp in het Matobo Hills NP (UNESCO Werelderfgoed). Het park dient als intensieve beschermingszone voor het succesvol fokken van witte en zwarte neushoorns en biedt zijn bezoekers talrijke verschillende activiteiten. De fascinerende Matobo Hills werden in miljoenen jaren door erosie en verwering gevormd uit massief graniet. Ze staan bekend om hun opvallende rotsformaties en zijn daarom een paradijs voor bergbeklimmers.

Overnachting: 2 overnachtingen Amalinda Lodge.

Dag 7: Matobo Hills NP (volpension).

Optionele activiteiten: o.a. wild spotten vanuit een voertuig of te voet, en zwarte neushoorns opsporen. Voor meer ontspannen excursies neemt u deel aan een rit naar de Granite Hills, een bezoek aan de begraafplaats van Cecil John Rhodes met een adembenemend uitzicht (ook wel ´View of the World´ genoemd), of een cultureel bezoek aan de Matabele. Privéreis: inclusief 2 activiteiten per dag.

Dag 8: Matobo Hills - Hwange NP (volpension).

Vandaag reist u naar het Hwange NP. Door de uitgestrektheid van het park is het landschap zeer gevarieerd, van diep Kalahari zand in het zuiden tot een rotsachtig landschap in het noorden. Nagenoeg alle Afrikaanse wildsoorten, waaronder groot wild en roofdieren, zijn hier inheems.

Overnachting: 2 overnachtingen Ivory Safari Lodge.

Dag 9: Hwange NP (volpension).

Optionele activiteiten: o.a. wandelsafari’s en game drives in de concessie en het nationaal park. Ivory Lodge heeft ook een ´hide´, een laaggelegen schuilhut direct aan de drinkplaats zodat u de dieren ongestoord kunt observeren. Een ultieme wildlife ervaring! Privéreis: inclusief safariactiviteiten.

Dag 10: Hwange NP - Victoria Falls (ontbijt).

Na een laatste blik op de drinkplaats van de lodge rijdt u naar Victoria Falls. Ter plaatse kunt u o.a. een helikoptervlucht over de watervallen en een sundowner-cruise boeken.

Overnachting: 2 overnachtingen Ilala Lodge.

Dag 11: Victoria Falls (ontbijt).

U heeft de mogelijkheid om de Victoria watervallen te bezoeken.

Dag 12: Victoria Falls (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls en eventuele inlevering van uw huurwagen.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

87445

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen, vermelde maaltijden, privéreis met transfers: Engelstalige chauffeur, lokale drankjes, entreegelden nationale parken, wasservice, safariactiviteiten in het Gonarezhou NP, Matobo Hills NP en Hwange NP. Autoreis: Europcar huurauto cat. H (Isuzu 4x4 o.g.) van/naar luchthaven, lokale drankjes, entreegelden nationale parken, wasservice, safariactiviteiten in het Gonarezhou NP.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, fooien, entreegelden Great Zimbabwe Ruins. Privéreis met transfers: overige transfers/ritten. Autoreis: brandstof en aanvullende autoverzekering, one way fee, entreegelden overige nationale parken en activiteiten.

Opmerking

De prijs in een eenpersoonskamer is gebaseerd op min. 2 pers. Alleenreizenden op aanvraag. Bij de privéreis kunt u op dag 10 van Hwange NP naar Victoria Falls vliegen. Prijs op aanvraag.