Highlights of Zimbabwe

6 dagen fly-in safari naar Hwange NP en Victoria Falls(ID: 110976)

Over de reis

Geniet op deze reis van twee buitengewone accommodaties. De Gorges Lodge ligt 250 m boven de Zambezi en biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving van de Victoria watervallen. De Bomani Tended Lodge biedt unieke dierenobservaties. U ziet dagelijks talrijke kuddes langs de lodge passeren, met op de achtergrond de Afrikaanse savanne. Laat u betoveren door het veelzijdige Zimbabwe!

In een oogopslag

  • 6 dagen fly-in safari
  • van/naar Victoria Falls
  • Victoria watervallen & Hwange NP
Vanaf € 2.212 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Victoria Falls (diner).

Bij aankomst op de luchthaven van Victoria Falls wordt u opgewacht en naar de Gorges Lodge bracht, die op 30 min. rijden ligt. Onderweg informeert uw chauffeur u al over de omgeving van de Victoria watervallen. Geniet de rest van de dag met heerlijk uitzicht over de voorbij stromende Zambezi.

Overnachting: 2 overnachtingen Gorges Lodge.

Dag 2: Victoria Falls (volpension).

Na een stevig ontbijt maakt u een gegidste tour naar de nabijgelegen Victoria watervallen (entreegeld inbegrepen). Wandelen op het pad langs de brullende watervallen is een ervaring die nog lang blijft nazinderen. Door de opstijgende nevel van de naar beneden stortende watermassa heeft zich een regenwoud kunnen vormen. ’s Middags bezoekt u in de buurt een dorp (gesloten in de vakantie). In de late namiddag maakt u bij zonsondergang een bootsafari op de Zambezi rivier (entreegeld inbegrepen).

Dag 3: Victoria Falls - Hwange NP (volpension).

’s Morgens transfer naar het trefpunt ´Halfway House´, vanwaar u een 3 u. durende transfer maakt naar het Hwange NP. Bij aankomst staat een medewerker van de Bomani Tented Lodge u al op te wachten. Transfer naar de lodge met onderweg dierenobservaties (ca. 2 u. rijden). ’s Namiddags tot zonsondergang eerste safari-activiteit in het wildrijke park.

Overnachting: 3 overnachtingen Bomani Tented Lodge.

Dag 4: Hwange NP (volpension).

In de vroege ochtend maakt u een safari in het Hwange NP, met aansluitend een wandeling door het acaciawoud dat de Ngamo vlakte omringt. Haast alle wilde diersoorten van Afrika vindt u in Hwange, zelfs groot wild en roofdieren. Voor de brunch keert u terug naar de Bomani Tented Lodge. Ontspan nog even voor u in de namiddag weer een safari maakt tot de zon ondergaat. Tijdens de nachtsafari terug naar de lodge ziet u wellicht enkele nachtactieve dieren.

Dag 5: Hwange NP (volpension).

U vertrekt vandaag vroeg op dagexcursie naar het Hwange NP. U leert o.a. bij welke taken een ranger allemaal verricht tijdens zijn shift. De lunch is een picknick onder de bomen van de Mfagazaan Pan... met aansluitende siësta natuurlijk! In de namiddag rijdt u van drinkplaats naar drinkplaats en kunt u uiteenlopende diersoorten observeren. Deze regio staat vooral bekend om zijn grote kuddes olifanten. Geniet van uw laatste avond onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 6: Hwange NP - Victoria Falls (ontbijt).

’s Morgens bezoekt u het Ngamo dorp en de dorpsschool (gesloten in de vakantie), alsook de Imvelo ´Community Projects´. U keert terug naar de lodge voor het ontbijt. Daarna wordt u naar de Bomani airstrip gebracht en vliegt u terug naar Victoria Falls (ca. 45 min.). Aankomst in Victoria Falls en einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

110976

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde transfers en vluchten, overnachtingen, vermelde activiteiten en maaltijden, lokale drankjes, wasservice (geen ondergoed), entreegeld nationale parken.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, buitenlands gedistilleerde drankjes, fooien.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 20 kg. p.p. in een zachte reistas, inclusief foto-uitrusting en handbagage.

Van 01.01.-29.02.2020 is de Bomani Tented Lodge gesloten. Van 01.-31.03.2020 worden geen vluchten aangeboden tussen het Hwange NP en Victoria Falls. De vluchten worden dan vervangen door transfers per auto.