Llandudno

Llandudno heeft één van de mooiste stranden van Zuid-Afrika! Llandudno is een rustig badplaatsje voor de ‘Rich & Famous’, de huizenprijzen zijn hier de laatste jaren torenhoog gestegen tot extreme waarden. Maar het is hier dan ook geweldig mooi. Het fraaie brede strand wordt omzoomd door palmbomen, kliffen en rotspartijen, waarachter u weer andere kleine baaitjes vindt.

Het strand van Llandudno is zeer geliefd bij surfers en body-boarders, vanwege de gunstige golven. Het strand ligt wat afgelegen, er zijn geen winkels of restaurants in de omgeving – alleen een snackbar. U kunt wel strandstoelen en parasollen huren. Bij het strand van Llandudno is relatief weinig parkeergelegenheid, waardoor het zelfs in het hoogseizoen nog aangenaam toeven is op het strand.

Even voorbij Llandudno ligt Sandy Bay, het nudistenstrand van Kaapstad. Het is een prachtig, maar afgelegen strand (15 minuten wandelen vanaf de Sunset Rocks parkeerplaats). Llandudno ligt aan de westzijde van het Kaapse Schiereiland, tussen Camps Bay en Houtbaai.