Clifton

Clifton – met z’n vier prachtige stranden - vormt het centrum van de Kaapse Rivièra. Alhoewel elk van de vier stranden prachtig mooi zijn, trekt elk strand z’n eigen publiek. De stranden zijn omzoomd door palmbomen en gescheiden door kliffen en rotspartijen. De stranden zijn te bereiken via kronkelige wandelpaden en steile trappen, vanaf de kustweg naar beneden.

First Beach is een hip strand vol vertier dat vooral in trek is bij de jongere strandgangers waar het draait om ‘kijken en bekeken worden’. Second Beach is wat rustiger en kuiser. Third Beach is voor de Gay scene en Fourth beach is voor families. Dit laatste strand is wat rustiger en ligt het dichtst bij de kustweg, en is daardoor wat gemakkelijker te bereiken.

Als u wilt gaan zwemmen dient u er wel rekening mee te houden dat het water aan de Atlantische kust wat kouder is (12-15 graden) dan aan de oostzijde van het schiereiland. Er is namelijk een koude golfstroom langs de kust uit de richting van Antartica. Ook zijn de stranden wat kwetsbaarder voor de soms westen wind. Gelukkig komt de overwegende wind uit het zuidoosten.

De Clifton Beaches liggen ten westen van het centrum van Kaapstad - tussen Bantry Bay en Camps Bay - en zijn te bereiken via de Victoria Road.