Seapoint

Op de uiterste noordwestpunt van het Kaapse schiereiland ligt het badplaatsje Seapoint. Het was tot eind jaren tachtig van de vorige eeuw hèt uitgaanscentrum van Kaapstad. Met de komst van het Victoria & Alfred Waterfront complex heeft Seapoint wat glans verloren – het is tegenwoordig een badplaats met wat oudere maar aantrekkelijk geprijsde hotels en appartementen voor mensen die zowel willen genieten van het strandleven als die niet al te ver van de stad willen zitten.

Seapoint is de badplaats die het dichtst tegen de stad aan ligt, de bebouwing ligt relatief dicht op elkaar. Langs de 3 kilometer lange boulevard van Seapoint is het overdag en ’s avonds een drukte van belang. U vindt hier veel bars, restaurants en terrassen. Seapoint heeft verscheidene korte en smalle stranden, maar de rockpools bij de rotsen tussen de stranden zijn een geliefde plek voor kinderen om rustig te zwemmen en om zeeanemonen, zeesterren en schelpen te zoeken.

Accommodaties in Seapoint

Winchester Mansions | Impala Tours

Winchester Mansions

Iconisch hotel aan zee, in Kaaps-Hollanse architectuur. De zondagse Jazz brunch en maandelijkse Grapes, Gourmet and Gallery avonden zijn een hoogtepunt voor liefhebbers van eten, wijn en kunst. Geniet van een sundowner en de zonsondergang.

Greenpoint

Direct noordoostelijk van Seapoint – aan de voet van Signal Hill - ligt de buitenwijk Greenpoint. Bij Greenpoint ligt langs de zee een fraai sportpark met golfbanen en een cricketveld. In Greenpoint ligt het nieuwe Greenpoint Voetbalstadium met z’n opvallende architectuur. Greenpoint ligt op z’n beurt weer meteen naast het bruisende Victoria & Alfred Waterfront complex. Vanwege deze gunstige ligging zijn de onroerendgoedprijzen sinds de jaren negentig sterk gestegen en is er veel nieuwbouw verrezen in Greenpoint.