Victoria & Alfred Waterfront

De oorspronkelijk haven van Kaapstad is in de jaren negentig van de vorige eeuw geheel gerestaureerd en nieuw leven in geblazen. Ofschoon de haven nog steeds wordt gebruikt door jachten, zeilschepen, kleine vissersboten en de ferry naar Robbeneiland, is het gebied ondertussen uitgegroeid tot het belangrijkste uitgaanscentrum van Kaapstad.

Het Victoria & Albert Waterfront, oftewel `The Waterfront´ of ’V&A’, is een walhalla voor shoppers. U vindt hier boetieks van grote modemerken, maar ook boetieks, cadeaushops, juweliers, cosmetica- en gezondheidswinkels, delicatesse zaken, warenhuizen en supermarkten.

U kunt hier eten in een van de vele restaurants met uitzicht op de haven, live muziek luisteren in de verschillende cafés, excursies door de haven maken of met de boot naar eilanden en stranden in de omgeving varen. Het Robbeneiland ligt pal voor de kust. Er zijn restaurants in elke prijsklasse, van foodcourts en fastfood tot tal van fine-dining restaurants.

U kunt naar de bioscoop en theater, maar ook op staat worden constant voorstellingen gegeven door straatmuzikanten. Veel bars bieden dagelijks live muziek. Maar u kunt ook u avond afsluiten tot in de kleine uurtjes in de nachtclubs.

Het enorm uitgestrekte V&A Waterfront biedt ook onderdak aan het South African Maritime Museum en aan het Two Oceans Aquarium (waar u de belangrijkste zeedieren uit de Indische en Atlantische oceaan kunt zien - zie ook www.aquarium.co.za). Het Waterfront complex heeft ook een IMAX theater, waar u impressies van Zuid-Afrika in vogelvlucht kunt opdoen.

Het Waterfront complex heeft een prachtige Victoriaanse bouwstijl met gotische elementen. Prince Alfred, de tweede zoon van Queen Victoria van Groot-Brittannië, legde destijds in 1860 de eerste steen voor een nieuwe haven.Bij de restauratie zijn veel van de oorspronkelijke elementen hergebruikt. Maar er zijn ook extra delen aan het havencomplex toegevoegd in de oorspronkelijke stijl. Het heeft geleid tot een zeer smaakvol en sfeervol geheel, dat inspiratie heeft opgeleverd voor architecten uit de hele wereld voor stadsvernieuwing.

Ofschoon de V&A Waterfront tegenwoordig één van de grootste toeristische attracties van Kaapstad is, is de charme van het gebied dat het ook gewoon door de "locals" wordt gebruikt. ’s Ochtends vroeg tuigen visserslui hun boten op voor hun tocht naar de Atlantische Oceaan, terwijl ander havenpersoneel druk in de weer is op de kades. Meestal liggen op de houten vlonders Kaapse Robben te zonnen! ’s Middags begint de Waterfront helemaal te leven wanneer de toeristen én locals hier komen winkelen en relaxen op de terrassen. (zie ook: www.waterfront.co.za).

Accommodaties in Victoria & Alfred Waterfront

The Table Bay Hotel | Impala Tours

The Table Bay Hotel

5* hotel gelegen aan het V&A Waterfront, dicht bij de belangrijkste toeristische attracties van Kaapstad. Het hotel staat synoniem voor vriendelijke service, milieubewustzijn en aandacht voor detail. Het interieur weerspiegeld de historische spiceroute.

African Elite Apartments | Impala Tours

African Elite Apartments

Exclusieve, kwalitatieve en moderne appartementen met 1 à 4 slaapkamers verdeeld over verschillende gebouwen. Ideaal voor reizigers die over een eigen kookgelegenheid willen beschikken. Gratis parkeergelegenheid in het bewaakte Waterfront Village.

Queen Victoria Hotel | Impala Tours

Queen Victoria Hotel

Boutique hotel met een rustige en toch centrale ligging, dat zich in de top 25 van luxe hotels in Zuid-Afrika bevind. Er heerst een luxueuze atmosfeer die onderstreept wordt door de kristallen kroonluchters, marmeren afwerkingen en de ruime kamers.

Victoria & Alfred Hotel | Impala Tours

Victoria & Alfred Hotel

Gebouwd in 1904 als het North Quay Warehouse. Het hotel bestaat uit 94 luxueuze kamers verdeeld over 3 verdiepingen. Het Ginja restaurant en de cocktail bar beschikken over een prachtig terras met uitzicht op de havenbekken en de Tafelberg.