Serowe

Bij Serowe was in de 11e eeuw al een dorpje gesticht - aan de voet van de Thathaganyana Hills. In 1902 werd het de hoofdstad van de Bangwato stam. Vandaag de dag is het een klein modern plaatsje met winkels, hotels en enkele tankstations.

Het plaatsje heeft een interessant museum - het Khama III Memorial museum - dat het verhaal vertelt van de regerende Khama dynastie. Het museum toont gebruiksvoorwerpen van de Bangwato stam en persoonlijke bezittingen van de machtige Chief Khama III en z’n nakomelingen. Er is ook een tentoonstelling over slangen, insecten en de cultuur van de bosjesmannen. Op de nabijgelegen Royal Cemetery liggen de graven van Sir Seretse Khama (eerste president van Botswana) en z’n voorvaders, waaronder Chief Khama III.

26km ten noordwesten van Serowe ligt het Khama Rhino Sanctuary - een natuurpark dat is opgericht ter bescherming van de laatst overgebleven neushoorns in het gebied. Het is een fraai gebied waar u wandelsafari’s kunt doen. Het sanctuary heeft een mooie camping met goede faciliteiten.