Mashatu Game Reserve (Tuli Block)

Mashatu Game Reserve is één van de grootste prive wildreservaten van zuidelijk Afrika. Het heeft een oppervlakte van 46.000 hectare en het bezit een olifantenbevolking die geraamd wordt op 900 stuks. Net voor Wereldoorlog II waren deze dieren hier bijna uitgestorven. Het gebied bestaat uit savanne, rivierbos, open moerasland en zandsteen rotsen.

Mashatu Game Reserve ligt tussen de rivieren Limpopo en Shashe in Tuli Block in het Oosten van Botswana. Beide rivieren vloeien samen bij de grens van de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. De naam komt van de Nyala boom met zijn grote ronde kroon, die ook Mashatu wordt genoemd. Het wildreservaat bevat ook baobabs.

Het reservaat is gekend vanwege z’n cheeta’s en luipaarden die meestal worden waargenomen tijdens gamedrives, maar ook de enorme kuddes olifanten (in totaal zijn er meer dan 1000 olifanten in het reservaat). Daarnaast leven er leeuwen, gevlekte hyena’s, zebra’s, wilde katten, lynxen, giraffes, bosbokken, impala’s en kleinere dieren. Er werden ook 366 vogelsoorten geteld.

In het Mashatu Game Reserve zijn nachtelijke safari’s toegelaten en worden zelfs nachtelijke wandeltochten georganiseerd. Overdag behoren ook trips met paarden of mountain bike’s tot de mogelijkheden. Gewapende rangers begeleiden de activiteiten. In de nationale parken van Botswana is dat allemaal verboden. Motloutse Ruins en Pitsani Koppie zijn twee archeologische sites die kunnen bezocht worden.

Accommodaties in het Mashatu Game Reserve

Mashatu Safari Lodge | Impala Tours

Mashatu Safari Lodge - Main Camp (FC)

Omgeven door weelderig groen en gelegen vlakbij een drinkplaats, is Mashatu een oase in de schijnbaar eindeloze vlaktes. De lodge heeft 14 smaakvol ingerichte suites. De grote trots is de Discovery Room, waar u zich kunt verdiepen in de omgeving.

Mashatu Tented Camp | Impala Tours

Mashatu Tented Camp (MC+)

Deze zuster accommodatie van de Mashatu Safari Lodge, heeft 8 ruime safaritenten en een goedbezochte verlichte drinkplaat. U verblijft in een intieme omgeving zonder kinderen onder de 12 jaar. De maaltijden worden gezamenlijk genuttigd.