Mashatu Safari Lodge - Main Camp (FC)

Adres

Mashatu Game Reserve, Botswana

Ligging

In het oosten van Botswana - in het Mashatu Game Reserve - ligt de Mashatu Safari Lodge, waar u een authentieke safari kunt beleven. Op dit 30,000 hectaren tellende reservaat komen de Limpopo rivier en de Shashe rivier samen. Dit trekt veel wild, waaronder olifanten, leeuwen, struisvogels en Afrikaanse elanden.

Kamers

Mashatu Safari Lodge bestaat uit het Mashatu Main Camp en het Mashatu Tented Camp. Mashatu Main Camp heeft 16 Suites, welke bestaan uit een loungegedeelte en een loungebed. Van hieraf kijkt u uit over de prachtige omgeving. De Suites zijn smaakvol gedecoreerd met meubilair in warme kleuren en veel Afrikaanse details. Grote zwart-wit foto’s van de wildernis zorgen voor een stijlvol safari-tintje. Iedere Suite heeft een luxe ensuite badkamer De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, airco. en thee- en koffiezetter.

Faciliteiten

Het hoofdgebouw van Main Camp ligt verhoogd boven de wildernis en kijkt uit op een waterplaats. Zowel vanuit het eetgedeelte als vanuit de elegante lounge en de Gin Trap bar heeft u mooi uitzicht op de natuur en kunt u wild spotten. U kunt binnen dineren, maar ook in de traditionele boma rondom een sfeervol kampvuur. Mashatu Main Camp beschikt verder over een zwembad en een boetiek met leuke lokale souvenirs. De trots van het Main Camp is de Discovery Room. Dit is een ruimte met boeken, posters en enkele levende dieren (zoals ‘Monty the Python’) waar u zich in het comfortabele loungegedeelte kunt verdiepen in het ecosysteem dat de lodge omringt.

Verschillende safari activiteiten zijn inbegrepen bij uw verblijf. U kunt een tocht maken in een 4x4-voertuig en op zoek gaan naar het verschillende wild dat in de omgeving leeft. Ook ’s avonds kunt u op die manier het wildreservaat verkennen zodat u de nachtdieren kunt spotten. Een andere leuke manier om het Mashatu Game Reserve te ontdekken is te voet, onder begeleiding van ervaren Tswana rangers en trackers (sporenzoekers). U kunt ook allerlei andere activiteiten ondernemen onder begeleiding van onderzoekers en deskundigen. U kunt op zoek naar olifanten met een onderzoeker die u bijvoorbeeld vertelt hoe u het geslacht en de leeftijd van deze fascinerende reuzen kunt vaststellen. U kunt op zoek naar de katachtigen in de omgeving met een man die deze dieren al jarenlang onderzoekt. Sportievelingen kunnen onder begeleiding van ervaren gidsen een mountainbike safari maken over eeuwenoude olifantenpaden. Ook kunt u schitterende paardrijdtochten maken door de omgeving.