Ntwetwe Pan

Ten zuiden van Gweta ligt de Ntwetwe zoutpan, die bekend staat om z’n bizarre maanlandschap met rotspunten en duinen en kanalen die het grootste deel van het jaar droog staan. Onderweg naar de zoutpan komt u een aantal markante boababbomen tegen, zoals de Green’s Boabab en de Chapman’s Boabab. Bij de zoutpan ziet u unieke planten en dieren die zich volledig hebben aangepast aan het extreme klimaat van dit gebied. Bij de Ntwetwe zoutpan kunt u ook uitstekend wilde dieren, die vaak gemakkelijk in het bush landschap te zien zijn.

Bij de Ntwetwe zoutplan liggen twee van de meest luxe en stijlvolle safarikampen van Afrika, het Jack’s Camp en het San Camp. Vanuit het romantische - aan de rand van de zoutpan gelegen - Jack’s Camp kunt u per open jeep, te voet of per 4WD quadbike dit immense natuurgebied verkennen. U wordt begeleid door zeer deskundige en goed opgeleide gidsen, die u veel kunnen vertellen over de geschiedenis van dit gebied, de San en hun leefwijze en nog veel meer. Een verblijf in Jack’s Camp is een bijzondere ervaring waarbij u bovendien veel kennis op doet.

Accommodaties in de Ntwetwe Pan

Jack`s Camp | Impala Tours

Jack`s Camp (MC+)

Een authentiek tentenkamp in de stijl van de jaren 40, met een privémuseum en zwembadpaviljoen. Spectaculaire vergezichten, deskundige begeleiding en een voortreffelijke keuken zorgen tezamen voor een unieke ervaring.