Jack`s Camp (MC+)

Adres

Makgadikgadi Pans National Park, Botswana

Ligging

Tijdens een verblijf in Jack’s Camp krijgt u een zeer goede indruk van het leven in de Kalahariwoestijn en de Makgadikgadi Pan. Het safarikamp werd opgericht door Jack Bousfield in de jaren 1960 en werd verder ontwikkeld door zijn zoon Ralph en diens partner Catherine Raphaely. Het kamp creëert een oase van beschaving te midden de harde omgeving.

Kamers

In Jack’s Camp verblijft u in safaritenten, welke zijn gebouwd in de stijl van begin vorige eeuw: elke tent is voorzien van ‘bucket shower’, echte bedden, Perzische tapijten en koperen waterkannen. Alle tien de tenten zijn voorzien van ensuite badkamer en vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht over de wildernis.

Faciliteiten

De voortreffelijke maaltijden geniet u doorgaans buiten, onder de schaduw van een boom, en altijd aan een met damast beklede tafel en zilver bestek. Tijdens uw verblijf zult u begeleid worden door de beste gidsen beschikbaar: goed opgeleide biologen die voor hun doctoraal studie bijvoorbeeld gedrag van wildsoorten of deze eens zo vruchtbare omgeving bestuderen. Wees er in ieder geval van overtuigd dat zij ook een gezonde dosis humor met zich meenemen.

Behalve het maken van gamedrives, kunt u ook met uw gids op zoek naar stukjes fossiel en gereedschap uit het stenen tijdperk. Verder krijgt u uitleg over de leefwijze van de bosjesmannen. Het is een ervaring om met zogenaamde quad-bikes diep de zoutpannen in te rijden en vervolgens de onbeschrijfelijke stilte op u in te laten werken. Het motto van de lodge is ’Give them what they never knew they wanted’; u bent gewaarschuwd.