Off-road safari-avontuur

10 dagen rondreis per 4x4 van Maun naar Kasane(ID: 133360)

Over de reis

Bij deze unieke selfdrive staat het unieke wildparadijs van Botswana centraal. U rijdt per 4x4 over hoofdzakelijk zandwegen, het diepe mulle zand is een uitdaging voor ´off-road´ liefhebbers. De campingplaatsen hebben wij vooraf voor u gereserveerd. In Botswana krijgt u zonder reservatie van accommodatie/camping geen toegang tot de nationale parken. U beschikt over een complete kampeeruitrusting incl. daktent en beddengoed.

In een oogopslag

  • 10 dagen 4x4 autorondreis
  • van Maun naar Kasane
  • gereserveerde campingplaatsen

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maun.

Na aankomst op de luchthaven van Maun haalt u uw 4x4 huurwagen op. Na een aantal instructies over het voertuig, rijdt u richting Maun om uw permits voor de nationale parken op te halen (de betaling gebeurt ter plaatse) en om uw proviand en water in te slaan. Aansluitend maakt u een rit van 19 km naar Thamalakane River Lodge, van waaruit u van een prachtig zicht op de rivier geniet.

Overnachting: Overnachting Thamalakane River Lodge, Babbler Chalet.

Dag 2: Maun - Moremi GR (onbijt).

In de ochtend gaat uw 4x4 reis van start. U rijdt over stoffige wegen naar het Moremi wildreservaat. Eens u het park bereikt, probeert u de talrijke wilde dieren te spotten. Tegen de middag komt u aan in het Camp Xakanaxa (reistijd ca. 6 u.). In de late namiddag neemt u deel aan een begeleide activiteit.

Overnachting: 2 overnachtingen Third Bridge / Xakanaxa Camping.

Dag 3: Moremi GR.

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid het Moremi GR, een van de gebieden met de grootste dierenrijkdom van Afrika. Het landschap wordt gedomineerd door wilde savannes, lagunes en eilanden die met palmbomen begroeid zijn. Met een beetje geluk kunt u ook leeuwen, buffels en olifanten spotten.

Dag 4: Moremi GR - Khwai regio.

U rijdt verder naar de Khwai regio, in het verre noordoosten van de Okavango Delta (ca. 4 u. rijden). Onderweg rijdt u door vele steppe en savanne landschappen waardoor talrijke rivieren stromen.

Overnachting: 2 overnachtingen Khwai Camping.

Dag 5: Khwai regio.

U heeft de hele dag tijd voor uitgebreide safari’s in uw eigen huurauto. ’s Morgens kunt u aan de hand van sporen in het zand raden welke dieren ’s nachts in de buurt van uw wagen zijn geweest.

Dag 6: Khwai regio - Savuti kanaal.

Op erg zanderige wegen reist u verder in noordelijke richting naar het Savuti kanaal. Het zuidelijke deel van het Chobe NP staat bekend om zijn imposante olifantenkuddes en leeuwenroedels. De dieren zijn vaak ’s nachts actief. Houd uw adem in wanneer een olifantenstier nieuwsgierig uw slaapplek verkent en even binnenpiept in uw daktent.

Overnachting: 2 overnachtingen Savuti Camping.

Dag 7: Savuti kanaal.

Na een avontuurlijke safaridag kunt u ’s avonds aan het kampvuur tot rust komen en luisteren naar de geluiden van de bush. Wanneer het donker wordt, ziet u vaak de ogen van hyena’s oplichten rond de lodge.

Dag 8: Savuti kanaal - Chobe NP - Kasane.

U rijdt verder via zandwegen naar het noordelijke deel van het Chobe NP. Dit deel wordt vaker bezocht. Het hoogtepunt zijn safari’s langs de Chobe rivier. Aan de oevers ziet u namelijk heel wat dieren drinken en baden.

Overnachting: 2 overnachtingen Muchenje Camping.

Dag 9: Kasane.

Maak vandaag op eigen gelegenheid een uitstap in het Chobe NP of boek een boottocht op de Chobe rivier.

Dag 10: Kasane.

Vandaag levert u uw huurwagen tegen de middag in Kasane in.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

133360

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • Bushlore Double Cab 4x4 met daktent incl. kampeeruitrusting en standaard verzekering met eigen risico volgens de huurvoorwaarden (zie pag. 27-31 voor huurvoorwaarden), vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden.

Exclusief

  • vluchten, brandstof en aanvullende verzekeringen voor 4x4, Bushlore leveringskosten naar Maun ZAR 7.500 (vooraf te betalen met creditcard), alle entreegelden en permits van nationale parken (enkel in Maun verkrijgbaar), overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, optionele excursies.

Opmerking

Reizen in de periode tussen december en eind april is omwille van de regentijd niet aan te raden. De mogelijkheid dat u vast komt te zitten is in deze periode relatief hoog.