Off-road safari: Botswana voor de echte liefhebbers

19 dagen rondreis per 4x4 van/naar Windhoek(ID: 100051)

Over de reis

Deze omvangrijke selfdrive voor individuele reizigers door Namibië en Botswana is een buitengewoon avontuur. U ervaart afwisselende landschappen en spannende dierenobservaties in het Etosha NP, de Zambezi regio in Namibië en de dierenrijke nationale parken van Botswana. Vooral om de nationale parken in Botswana te doorkruisen heeft u een 4x4 nodig: rijden over zandwegen en water oversteken vormen hier geen uitzondering. De accommodaties in lodges en camps hebben wij vooraf gereserveerd. U rijdt in een 4x4 terreinwagen van ASCO Car Hire, onze betrouwbare autoverhuurpartner.

In een oogopslag

  • 19 dagen 4x4 autorondreis
  • van/naar Windhoek
  • voor ervaren 4x4 bestuurders
  • hoogtepunten: Etosha NP, Zambezi regio, Chobe NP, Savuti, Moremi GR

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek (ontbijt) ca. 45 km.

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u opgehaald en naar het autoverhuurdepot gebracht. U ontvangt uw 4x4 en rijdt naar uw accommodatie in Windhoek. Wanneer u daar in de namiddag aankomt, heeft u tijd om de stad te verkennen en inkopen te doen.

Overnachting: Overnachting Hotel Heinitzburg.

Dag 2: Windhoek - Etosha NP (halfpension) ca. 410 km.

Over een goed geasfalteerde weg rijdt u via Okahandja, Otjiwarongo en Outjo naar het Etosha NP. U arriveert in de namiddag en maakt een eerste safari in uw eigen wagen.

Overnachting: Overnachting Etosha Safari Lodge.

Dag 3: Etosha NP (halfpension) ca. 190 km.

Vandaag doorkruist u Etosha NP oostwaarts van drinkplaats tot drinkplaats. Onderweg heeft u tijd voor uitgebreide dierenobservaties. U overnacht in de Mushara Lodge, net buiten het nationaal park. Deze lodge biedt een uitstekende service en een familiale sfeer.

Overnachting: Overnachting Mushara Lodge.

Dag 4: Etosha NP - Rundu (halfpension) ca. 410 km.

U reist over de asfaltweg via Tsumeb en Grootfontein naar Rundu, de toegang tot Caprivi. In de namiddag kunt u optioneel deelnemen aan een boottour.

Overnachting: Overnachting Hakusembe River Lodge.

Dag 5: Rundu - Popa Falls (halfpension) ca. 220 km.

’s Morgens rijdt u langs de Okavango rivier oostwaarts naar de stroomversnellingen van de Popa Falls. ’s Middags kunt u een safari maken in het kleine, maar landschappelijk fraaie Mahango Game Park.

Overnachting: Overnachting Ndhovu Safari Lodge.

Dag 6: Popa Falls - Mudumu NP (halfpension) ca. 240 km.

U reist ’s middags door de Zambezi regio richting het oosten tot Kongola en verder naar het Mudumu NP. De Namushasha River Lodge ligt aan de oever van de Kwando, waar u nijlpaarden en een kleurrijke vogelwereld kunt spotten.

Overnachting: 2 overnachtingen Namushasha River Lodge.

Dag 7: Mudumu NP (halfpension).

Verken de ´kleine Okavango Delta´ van Namibië. Maak een bootsafari of een safari naar het nabijgelegen Bwabwata NP (optioneel).

Dag 8: Mudumu NP - Chobe NP (halfpension) ca. 250 km.

U rijdt op een asfaltweg via Katima Mulilo naar het Chobe NP in Botswana.

Overnachting: 3 overnachtingen Chobe Elephant Camp (incl. lokale drankjes).

Dag 9: Chobe NP (volpension).

Vandaag kunt u een safari maken langs de Chobe rivier in het nationaal park of deelnemen aan een boottocht op de rivier (boeking ter plaatse).

Dag 10: Chobe NP (volpension).

Wij raden u aan om een excursie te maken naar de geweldige Victoria Falls. U kunt vanuit Kasane deelnemen aan optionele begeleide excursie.

Dag 11: Chobe NP - Savuti Kanaal (halfpension) ca. 180 km.

Vandaag begint het boeiendste deel van uw reis. U onderneemt een safari op zandwegen door het Savuti gebied. In de namiddag neemt u deel aan een uitgebreide safari-activiteit van de lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Ghoha Hills Savuti Lodge (incl. lokale drankjes).

Dag 12: Savuti Kanaal (volpension).

Neem deel aan de safari-activiteiten van Ghoha Hills Savuti Lodge in het wildrijke gebied, waar grote groepen leeuwen leven.

Dag 13: Savuti Kanaal - Khwai GR (halfpension) ca. 170 km.

Vroeg vertrek (reistijd zonder stops ca. 6-7 uur!). U reist over zandwegen naar het Khwai GR, dat voor een groot deel aan de beroemde Okavango Delta grenst. Het Khwai GR biedt uitstekende mogelijkheden om dieren te observeren tijdens safari’s en boottochten (afhankelijk van de waterstand).

Overnachting: 2 overnachtingen Sango Safari Camp (incl. lokale drankjes).

Dag 14: Khwai GR (volpension).

Neem optioneel deel aan de begeleide safari’s en boottochten die u kunt boeken in het Sango Safari Camp. U heeft ook de keuze om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 15: Khwai GR - Maun (ontbijt) ca. 140 km.

’s Morgens maakt u in het Khwai GR een laatste safari in uw eigen voertuig. Daarna rijdt u over zandwegen terug naar de bewoonde wereld in Maun.

Overnachting: Overnachting Thamalakane River Lodge.

Dag 16: Maun - Ghanzi (ontbijt) ca. 300 km.

U reist via een goede asfaltweg in zuidwestelijke richting naar Ghanzi.

Overnachting: Overnachting Symponia Guesthouse.

Dag 17: Ghanzi - Buitepos - Farm Elandsbult (halfpension) ca. 235 km.

U rijdt ’s morgens over de grens van Botswana en Namibië naar Buitepos en verder naar de Farm Elandsbult. ’s Middags kunt u een rondrit maken over de boerderij.

Overnachting: Overnachting Kalahari Bush Breaks Lodge.

Dag 18: Farm Elandsbult - Windhoek (ontbijt) ca. 320 km.

In de loop van de dag reist u terug naar Windhoek.

Overnachting: Overnachting Hotel Heinitzburg.

Dag 19: Windhoek (ontbijt) ca. 45 km.

De dag in Windhoek heeft u ter vrije besteding. In de namiddag levert u uw huurauto in bij het depot van Asco. Transfer naar de luchthaven van Windhoek.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

100051

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 4x4 double cab van Asco cat. E met standaard verzekering (met eigen risico volgens de huurvoorwaarden van Asco zie pag. 27-31 voor huurvoorwaarden), vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, vermelde safari-activiteiten.

Exclusief

  • vluchten, brandstof en aanvullende verzekeringen voor het 4x4 voertuig, grensoverschrijdingskosten Botswana ca. EUR 38,50 (ter plaatse betalen), alle entreegelden van nationale parken voor personen en voertuigen (permits alleen in Kasane te verkrijgen), self drive briefing in Kasane, eventuele visumkosten voor Victoria Falls (Zimbabwe), overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, optionele excursies.

Opmerking

Omwille van de regentijd is het niet aan te raden om te reizen tussen december en eind april. De mogelijkheid om vast te komen zitten is in deze periode relatief hoog.