Botswana baobabs

9 dagen safarirondreis in kleine groepen van Maun naar de Victoria Falls met Sunway safari(ID: 96030)

Over de reis

Maak op deze safari in kleine groep kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft u de fascinerende dierenwereld van heel dichtbij. Dit is een safari voor natuurliefhebbers die hun ervaringen graag delen met gelijkgestemde medereizigers.

In een oogopslag

  • 9 dagen rondreis in kleine groep
  • van Maun naar de Victoria Falls
  • min. 4, max. 8 pers.
Vanaf € 3.290 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maun - Moremi wildreservaat / Khwai wildreservaat (diner), start om 14.00 u.

Als u op tijd aankomt, kunt u in de voormiddag een helikoptervlucht over de Okavango Delta maken (niet inbegrepen, USD 150 p.p.). Om 14 uur ontmoeting op de luchthaven van Maun. Na een korte briefing neemt u een vlucht naar de Khwai airstrip (vliegtijd ca. 20 min.). Het Moremi wildreservaat geldt niet enkel als een van de mooiste landschappelijke diergebieden, maar ook als een van de wildrijkste dierengebieden in Botswana. In de namiddag en de volgende dag gaat u op safari en kunt u fantastische wildobservaties verwachten. Grassteppes, overstromingsgebieden, bossen, lagunes en veel waterpartijen staan garant voor een veelzijdige natuur met diverse wildsoorten. Met een beetje geluk ziet u meerdere keren koedoes, impala’s, zebra’s en wrattenzwijnen. Mogelijks ziet u ook olifanten, nijlpaarden, buffels, hyenahonden en leeuwen.

Overnachting: 3 overnachtingen Elephant Pools Lodge o.g.

Dag 2 - 3: Moremi wildreservaat / Khwai wildreservaat (volpension).

U maakt verschillende safari’s in een open safarivoertuig in het Moremi wildreservaat.

Dag 4: Moremi wildreservaat / Khwai wildreservaat - Savuti (volpension).

Vandaag maakt u een safari naar de savannes van het uitgedroogde Savuti kanaal. Dit gebied staat bekend om zijn grote leeuwen- en hyenapopulatie. Ook komen er veel olifantenstieren voor. Het kamp wordt opgezet in de nabijheid van een door de wilde dieren drukbezochte drinkplaats. De safaritenten zijn voorzien van een chemisch toilet en er is ook een douchetent met emmerdouche.

Overnachting: 2 overnachtingen mobiel tentenkamp.

Dag 5: Savuti (volpension).

De hele dag maakt u safari’s in een open safarivoertuig in de Savuti regio.

Dag 6: Savuti - Chobe NP / Kasane (ontbijt).

U reist via de zandwegen van het Chobe NP richting de Chobe rivier. Aan de oever van het overstromingsgebied worden altijd veel wilde dieren gesignaleerd. Bij zonsondergang trekken grote kuddes olifanten en buffels naar de rivier om hun dorst te lessen.

Overnachting: 2 overnachtingen Chobe Safari Lodge o.g.

Dag 7: Chobe NP (ontbijt).

In de vroege morgen maakt u opnieuw een safari in het Chobe NP. In de late middag maakt u een boottocht op de Chobe rivier en kunt u genieten van de vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten. Olifanten, waterbokken en lechwe antilopen vindt u vaak aan de oever. Met wat geluk kunt u de olifanten van Botswana naar Namibië zien zwemmen. De boottocht eindigt bij zonsondergang.

Dag 8: Chobe NP - Victoria Falls (ontbijt).

U verlaat Botswana en steekt de grens naar Zimbabwe over. U maakt een tocht met een lokale gids naar de Victoria Falls en geniet van dit prachtige natuurspektakel (entree inbegrepen).

Overnachting: Overnachting PheZulu Guest Lodge o.g.

Dag 9: Victoria Falls (ontbijt), einde om 8.00 u.

Na het ontbijt eindigt uw avontuurlijke reis door Botswana.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

96030

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis in een safarivoertuig, vlucht Maun - Khwai in propeller vliegtuig, overnachting, vermelde maaltijden, wildreservaat, entreegelden nationale parken, Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven zoals drankjes, fooien, niet vermelde activiteiten, visumkosten.

Opmerking

Een geldige internationale ziektekosten- en reisonderbrekingsverzekering is verplicht.

Bagagebeperking: 12 kg p.p. in een zachte reistas. Ook fototas en handbagage (bijv. kleine rugzak).