Hoogtepunten van Noord-Botswana

10 dagen safari door Botswana van Kasana naar Maun of omgekeerd(ID: 85596)

Over de reis

Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Wie de Afrikaanse natuur en de adembenemende dierenwereld van de Okavango Delta in kleine groep en van héél dichtbij wil beleven, is hier aan het juiste adres. De accommodaties zijn telkens comfortabele tenten midden in de natuur, waar u soms meerdere nachten verblijft. Kampeerbedden, warme douches, ruime tenten, uitstekende maaltijden, een zorgzame safari crew en competente gidsen laten niks aan de wensen over.

In een oogopslag

  • 10 dagen kampeerreis in kleine groep
  • min. 2, max. 7 pers.
  • van Kasane naar Maun of v.v.
  • Engelstalige reisbegeleiding
Vanaf € 3.579 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kasane - Savuti (lunch/diner), start om 9.00 u.

U ontmoet de reisgroep in Kasane en krijgt een introductie van de safarigids. Uw safari gaat van start met een boottocht op de Chobe rivier. Daarna gaat u op safari door prachtige teak wouden naar de Savuti Regio. Voor de volgende 3 nachten wordt een mobiel tentenkamp opgebouwd. U overnacht midden in de natuur, in ruime semipermanente safaritenten met bedden, beddengoed en een privébadkamer.

Overnachting: 9 overnachtingen op een camping.

Dag 2: - 3: Savuti (volpension).

Er staan u 2 volledige dagen ter beschikking voor safari’s in de Savuti Regio. Het gebied is deel van het Chobe NP en staat bekend om zijn uitgelezen safarimogelijkheden. In tegenstelling tot het grootste deel van Botswana is Savuti geen vlakte. Vulkanische rotsen rijzen op uit het zand van de Kalahari, steken uit boven de savanne en vormen een apart leefgebied voor een aantal kleinere wilde dieren, vogels en planten.

Dag 4: Savuti - Khwai regio (volpension).

Van de nogal droge Savuti landschappen reist u vandaag zuidwaarts naar de Khwai rivier. Er valt vandaag tijdens de safari heel wat te beleven: u doorkruist verschillende leefgebieden waar zowel leeuwen als cheeta’s thuis zijn.

Dag 5 - 6: Khwai regio (volpension).

De Khwai rivier vormt de grens tussen het Moremi wildreservaat en de ´Khwai Community Are´. Overdag verkent u tijdens safari’s de riviervlaktes van Khwai. Tijdens een wandeling en per mokoro, een traditionele kano, kunt u de omliggende wildernis verkennen. De ligging van het camp zorgt ervoor dat nachtsafari’s ook mogelijk zijn. Als u na zonsondergang op stap gaat met een zaklamp, kunt u met een beetje geluk nachtactieve dieren spotten.

Dag 7: Khwai regio - Moremi wildreservaat (volpension).

De Khwai rivier is het meest oostelijk gelegen deel van het Manuchira kanaal, dat tot de Okavango Delta behoort. De route van vandaag volgt de weg van het water, ofwel direct aan de rivier, ofwel in rivierparken, in de mopane bush of in de wouden, die van de Khwai een van de prachtigste regio’s in de Okavango Delta maken. ’s Morgens komt u langs de indrukwekkende Hippo Pools van Dombo. Tijdens een stop kunt u nijlpaarden observeren en fotograferen terwijl ze door de rivier drijven.

Dag 8: - 9: Moremi wildreservaat (volpension).

De Moremi regio ligt aan de oostelijke rand van de Okavango Delta en herbergt een enorme diversiteit aan zoogdier- en vogelsoorten. U verkent tijdens safari’s de wouden van Xakanaxa, mopane wouden en mopane bush, alsmede de regio San-ta-Wani met unieke, haast vergankelijke watervlaktes, grote riviervlaktes en kameeldoornbomen.

Dag 10: Moremi wildreservaat - Maun (ontbijt), einde om 13.00 u.

Na een ochtendsafari vliegt u naar Maun. Bij aankomst eindigt uw safari.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

85596

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis met 4x4 safarivoertuig, vlucht Xakanaxa - Maun met een klein propellervliegtuig, vermelde overnachtingen, maaltijden & safari-activiteiten, entreegelden nationale parken, lokale drankjes, Engelstalige gids/chauffeur.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 20 kg in zachte reistassen. (max. 1 reistas per persoon) incl. handbagage en foto-uitrusting. Prijzen voor alleenreizenden op aanvraag.