Lamu House (MC+)

Adres

Kenyatta Avenue Seafront, Lamu Island 80500, Kenia

Ligging

Lamu House is een charmant hotel in het oude Lamu Town op het Lamu eiland voor de kust van Kenia. Lamu House bestaat uit twee gebouwen van zo’n 200 jaar oud die naast elkaar liggen. U kunt in een kamer verblijven, maar u kunt ook een van de twee huizen als villa afhuren. In Lamu House ziet u overal de exotische Swahili invloeden terug die zo typerend zijn voor de regio. U bevindt zich hier in een wereld die doet denken aan de verhalen van 1001 nacht. Deze traditionele, Arabisch-Afrikaanse ambiance wordt aangevuld door alle moderne Westerse gemakken, zodat u niet alleen verzekerd bent van een sfeervol, maar ook van een comfortabel verblijf. Voor eenieder die de cultuur van Lamu ten volle wilt meemaken, is Lamu House een mooie keuze.

Kamers

Lamu House beschikt over vijf kamers per huis, dus tien kamers in totaal. In ieder huis kunnen tien tot twaalf personen verblijven. Elke kamer heeft een iets ander karakter. Overeenkomstig is dat u overal beschikt over een ruime badkamer, een kleedkamer en een eigen veranda. Vanaf de veranda kijkt u uit op Lamu Town en de oceaan waarop sierlijke shows (traditionele zeilbootjes) voorbij varen. Het interieur van de kamers heeft een Swahili ambiance die typerend is voor Lamu. Meubelstukken van fraai bewerkt hout vormen samen met frisse wittinten het decor. Kleurrijke details en Oost-Afrikaanse motieven zijn de ‘finishing touch’. U geniet in iedere kamer van absolute privacy.

Faciliteiten

Ieder van de twee huizen van Lamu House heeft een charmant leefgedeelte dat net zoals de kamers is ingericht in Swahili stijl. Hier kunt u loungen met een drankje of een goed boek. Het leefgedeelte biedt toegang tot de prachtige binnenplaats met een plungepool. Ook heeft ieder huis een dakterras vanwaar u kunt genieten van het panoramische uitzicht op Lamu Old Town en de kustlijn. Tot slot bevindt zich in beide huizen een keuken. Hier bereidt de chef traditionele Swahili gerechten, op smaak gemaakt met verrassende specerijen. Lamu House heeft twee traditionele dhows in bezit die geheel zijn gerestaureerd en in ere zijn hersteld. Hiermee kunt u excursies maken. Op verzoek kunt u zich laten masseren en de dames kunnen hun handen laten versieren met henna.

Activiteiten

Lamu House organiseert maar liefst tien verschillende excursies met de dhows van het hotel. Iedere dhow biedt ruimte aan acht tot tien personen. Met de excursies kunt u alle hoeken van het archipel verkennen. Er zijn snorkels aan boord zodat u het leven aan de andere kant van het wateroppervlak kunt bewonderen. Een excursie met een dhow is een ideale manier om Lamu en de andere eilanden voor de kust van Kenia op traditionele wijze te leren kennen; shows worden immers al zo’n 2000 jaar lang gebruikt door de lokale bevolking.