Buitepos

Buitepos is het grensplaatsje tussen Namibië en Botswana. Het woestijnstadje ligt aan de Trans Kalahari Highway, die van Windhoek naar Johannesburg loopt - 1300 kilometer dwars door de Kalahari woestijn. De inwoners van Buitepos leven van het transitoverkeer - er zijn enkele benzinestations en winkels. Vooral als u naar Botswana gaat is het verstandig om hier te tanken en voorraden in te slaan, omdat het eerstvolgende tankstation tussen 150 (Ghanzi) en 400 kilometer (Kang) ver weg ligt.

De grenspost is dagelijks geopend van 07.00 - 24.00 uur. U dient bij de grens het certificaat te laten zien waarmee uw verhuurmaatschappij u toestemming geeft om de auto over de grens van Namibië mee te nemen. Aan de Botswaanse kant dient u een douanetol te betalen van circa 25 pula.

Het landschap rondom Buitenpos is vrij droog, vlak en eentonig. In de omgeving van Buitenpos leven enkele San communities, die u kunt bezoeken. Verder zijn er in de omgeving safari’s te maken - waarbij u een indruk krijgt hoe de flora en fauna zich in deze dorre omgeving toch staande hebben kunnen houden.