Khaudum Game Park

Het Khaudum Game Park biedt een speciale ervaring voor mensen die avontuur en verlatenheid zoeken. Dit dichtbegroeide park aan de grens met Botswana herbergt verschillende soorten groot wild zoals de olifant, giraf, leeuw, luipaard, hyena en jakhals en vele vogelsoorten. Maar u ziet er ook roan-antilopes, kudu, steenbok, gemsbok, blue wildebeest, tsessebe, hartebeest en eland.

Door de dichte begroeiing in het park vergt het spotten van wild wel enig geduld. De vegetatie bestaat uit struiken en acaciabomen, afgewisseld met open savanne. Vanwege de slechte paden is het park alleen toegankelijk voor 4WD-voertuigen en bovendien moet u in een konvooi rijden van minimaal 2 voertuigen. Bij het kantoor aan de ingang van het park kunt u een vergunning krijgen om het park in te gaan.

Khaudum Game Park heeft 9 campings die voorzien zijn van zowel warm als koud stromend water en toiletten. Er is geen electriciteit. Vanaf Grootfontein komt u op weg naar Khaudum Game Park geen tankstation tegen, neem dus voldoende jerrycans brandstof en water mee. De laatste 55km naar het park is onverharde zandweg. Het is ook mogelijk om dagtochten te maken naar Khaudum Game Park, waarbij overnacht wordt in de Nyae Nyae Conservancy.