Verover Namibië per vliegtuig

13 dagen fly-in safari van/naar Windhoek(ID: 35763)

Over de reis

Heeft u geen zin om zelf te rijden? Of weinig vrije tijd en wilt u in een korte tijd de bekende bezienswaardigheden van Namibië ontdekken? Dan hebben wij de perfecte reis voor u! In 13 dagen ontdekt u per klein vliegtuigje de hoofdstad Windhoek, gaat u op safari in het beroemde Etosha NP, en kunt u in Swakopmund allerlei activiteiten ondernemen. Bovendien verkent u de Namib-Naukluft woestijn met zijn rode duinen en aanschouwt u de pracht van de bekende Sossusvlei. U verblijft in luxueuze accommodaties en krijgt een gedetailleerd reisprogramma, inclusief alle binnenlandse vluchten en transfers.

In een oogopslag

  • 13 dagen fly-in safari
  • van/naar Windhoek
  • min. 2 pers.
Vanaf € 5.272 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek (ontbijt).

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en heeft u een transfer naar uw hotel. ’s Namiddags kunt u bijkomen van de lange vlucht en een wandeling door de kleine maar bruisende stad maken.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Heinitzburg.

Dag 2: Windhoek (ontbijt).

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een ervaren Engelstalige gids voor een stadsrondrit van 3 u. De namiddag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3: Windhoek - Sossusvlei (halfpension).

Transfer van uw hotel naar de internationale luchthaven van Windhoek. Vlucht over de Namib Desert naar het hart van het Namib-Naukluft park in de buurt van de Sossusvlei. Transfer naar de lodge. In de namiddag kunt u deelnemen aan een optionele begeleide panaromatocht tot zonsondergang.

Overnachting: 2 overnachtingen Hoodia Desert Lodge.

Dag 4: Sossusvlei (volpension).

Begeleide excursie doorheen de duinen. In de vroege ochtend neemt u een ongelooflijk kleurenpalet waar, een paradijs voor amateur-fotografen en een beloning voor het vroege opstaan. Beklim de rode duinen en geniet van de zonsopgang. De hoge duinen vormen een uitdaging wanneer u doorheen het zachte zand helemaal tot aan de top gaat. Ook het bezoek aan de kleine Sesriem Canyon fascineert. In de schaduw van de canyon is het koel en surrealistisch stil.

Dag 5: Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt).

Na het ontbijt wordt u terug naar de airstrip gebracht. Na een korte vlucht van 40 minuten over het fascinerende landschap van Namib bereikt u de Namibische kuststad Swakopmund. In het stadje kunt u lekker rondkuieren met telkens zicht op de oceaan. In de zomermaanden is er een beschut strand, maar zelfs in de zomermaanden is het water aan dit stukje Atlantische kust erg fris.

Overnachting: 3 overnachtingen Beach Hotel Swakopmund.

Dag 6: Swakopmund (ontbijt/lunch).

’s Morgens gaat u naar de nabijgelegen havenplaats Walvis Bay. U maakt een boottocht en ziet in de lagune pelikanen en zeehonden. Vaak zijn er ook dolfijnen te zien. Een hapje van oesters en sprankelende wijn worden geserveerd. Daarna gaat u met een 4x4 naar de nabijgelegen duinen, richting Sandwich Harbour. In het midden van de duinen krijgt u een stijlvolle lunch. ’s Avonds transfer naar Swakopmund.

Dag 7: Swakopmund (ontbijt).

’s Morgens om 08.00 u. vertrekt u om op zoek te gaan naar de kleinste woestijnbewoners, door de rangers ook wel liefdevol de ´Little Five´ genoemd. Tijdens deze zeer interessante excursie leert u dat er in de woestijn allerlei kleine dieren leven, zoals gekko’s, kevers, spinnen, slangen en kameleons. Deze namiddag heeft u vrij. Swakopmund is een toevluchtsoord voor veel outdoor activiteiten zoals kajakken, sand boarding of quad rijden. Maar het kan ook leuk zijn mee te gaan met een stadstour of een museum te bezoeken.

Dag 8: Swakopmund - Etosha Nationalpark (halfpension).

Transfer naar de luchthaven en vlucht met tussenstop in Twyfelfontein naar de zuidelijke toegangspoort van Etosha National Park. Na een vlucht van iets minder dan 2 uur kom je rond 14.10 uur aan in het Nationaal Park, transfer naar de lodge. In de late namiddag staat een eerste begeleide safari in het Etosha NP gepland.

Overnachting: 3 overnachtingen Ongava Lodge.

Dag 9: Etosha Nationalpark (volpension).

In de komende dagen heeft u ruimschoots de gelegenheid om de Afrikaanse dierenwereld te ontdekken in het grootste wildreservaat van Namibië. In een open safarivoertuig gaat u van drinkplaats naar drinkplaats, met uw camera in de aanslag, altijd op fotojacht naar olifanten, zebra’s, antilopen en natuurlijk de koning van de dieren, de leeuw. In het midden van Etosha NP ligt de Etosha zoutpan te glinsteren in de zon.

Dag 10: Etosha Nationalpark (volpension).

De eerste safari van de dag start vroeg in de ochtend met een zonsopgang. Daarna geniet u van een stevig en typisch Afrikaans ontbijt. De tweede safari staat laat in de middag gepland zodat u net na zonsondergang het park verlaat om nachtdieren te observeren. Overdag is het vaak te warm en rusten de dieren ergens in de schaduw, waar ze moeilijk te spotten zijn. Op dat moment heeft u dan ook de gelegenheid om wat te relaxen in uw lodge.

Dag 11: Etosha Nationalpark - GocheGanas (halfpension).

Vandaag vliegt u terug naar de hoofdstad Windhoek. Er volgt een transfer van 1,5 uur naar het wildpark, gelegen op een plateau. Wanneer u aankomt, kunt u relaxen en terugblikken op de voorbije 10 dagen.

Overnachting: 2 overnachtingen GocheGanas.

Dag 12: GocheGanas (halfpension).

Bij GocheGanas kunt u wandelen, mountainbiken, op safari gaan, of ontspannen aan het zwembad en in de spa, terugdenkend aan alle avonturen die u de voorbije dagen heeft beleefd. Proef in het restaurant van culinaire hoogstandjes om uw reis in klasse af te sluiten.

Dag 13: GocheGanas - Windhoek (ontbijt).

In de late namiddag wordt u teruggebracht naar de internationale luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

35763

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachting, vermelde maaltijden, lokale drankjes in Ongava, vermelde vluchten en transfers. Inbegrepen activiteiten: stadstour met Engelstalige gids Windhoek (3 u.), dagelijks 2 safari's in Etosha NP, boot- en duintocht in Walvis Bay met lichte lunch en oestersnack, woestijnexcursie (halve dag) en daguitstap naar de Sosussvlei.

Exclusief

  • internationale vluchten, optionele excursies en activiteiten.

Opmerking

Bij boeking bent u verplicht om het gewicht van de passagiers aan te geven.

Bagagebeperking: max. 20 kg per persoon in een zachte reistas (incl. handbagage en fototas).

4 samenreizende pers. delen een (vlieg)transfer en verblijven in 2 tweepersoonskamers.