De Hoop Nature Reserve

De Hoop Nature Reserve (Overberg) is een rustig natuurpark, dat zich 50km langs de Indische Oceaan kust en ca. 10km landinwaarts uitstrekt. Het park bestaat uit twee delen, het wetlands gedeelte in het westen – dat vooral voor wandelaars is bestemd – en het drogere duinengebied in het oosten - dat vooral voor mountainbikers is bestemd. Sommige van deze duinen zijn wel 90 meter hoog. Aan de noordoostzijde grenst het park aan het stroomgebied van de imposante Breede Rivier.

De wetlands – gelegen langs De Hoop Vlei – is een broedgebied voor 12 van de 16 Zuid-Afrikaanse watervogelsoorten. Er komen in het park meer dan 250 vogelsoorten voor. Er leeft een zeer zeldzame kolonie Kaapse Aasgieren in het gebied, vogels die vrijwel nergens anders meer in de vrije natuur voorkomen. Daarnaast kunt u hier de bontebok, grijze reebok, elandantiloop, bergzebra, vaalribbok, klipspringer en bavianen zien.

De kust bestaat voor een groot deel uit een prachtig wit zandstrand, maar met name aan de westzijde van het park vindt u kalksteenkliffen die het water van de wetlands insluiten. Het nature reserve strekt zich nog 5km in zee uit, zodat het ook een beschermd gebied is voor dolfijnen en zuidkapers, die hier tussen juli en december in het ondiepe water kalven.

De Hoop Nature Reserve ligt op 50km van zowel Swellendam als Arniston (de laatste 10km over onverharde weg).

Accommodaties in De Hoop Nature Reserve

De Hoop Collection | Impala Tours

De Hoop Collection

Resort te midden van de ongerepte natuur. Verschillende accommodaties in verschillende bouwstijlen, variërend van suites tot cottages, die om een oud herenhuis liggen en een dorp vormen. Van aug-okt kunt u hier walvissen spotten.