Hermanus

Hermanus – 122km van Kaapstad - is een populaire plek om walsvissen te gaan kijken. Tussen juni en november komen grote groepen zuidkapers vanuit Antartica naar de beschutte Walker Bay om te kalven. U kunt de walvissen vaak al op tientallen meters uit de kust zien. Beste tijd van het jaar is september en oktober, wanneer de walvissen voor de kust dagelijks hun capriolen uithalen. In september wordt het Hermanus Whale Festifal gehouden (www.whalefestival.co.za).

Hermanus wordt omsloten door steile – met fijnbos begroeide – bergen. Het centrum van Hermanus ligt 2km oostelijk van de nieuwe haven. Bij de oude haven – in het centrum – vindt u het Old Harbour Museum, dat ingaat op de walsvis historie van het plaatsje. Walvissen kijken doet u het beste vanaf het Cliff Path Walking Trail, dat u vanuit het centrum tot aan Grotto Beach kunt volgen (1½ uur lopen – of met de auto stoppen bij de verschillende uitkijkpunten).

De voorname hotels in het centrum stammen uit een tijd dat Hermanus een chique badplaats was. Tegenwoordig wordt het plaatsje veel bezocht door dagjesmensen uit Kaapstad, met name in de weekenden in het walvissenseizoen kan het er dan erg druk zijn. Aan de oostzijde van het plaatsje ligt een mooi strand, dat dan een aangename afwisseling biedt.

Accommodaties in Hermanus

Whale Rock Luxury Lodge | Impala Tours

Whale Rock Luxury Lodge

Lodge gehuist in één van de mooiste huizen van Hermanus. In 2014 gerestaureert in een warme eigentijdse stijl. De lodge heeft meerdere gezellige zithoeken, een mooie tuin, groot zwembed en ligt aan het beroemde klifpad dat langs de prachtige kust loopt.