Chitabe Camp (FC)

Adres

Chitabe Area, Okavango Delta, Botswana

Ligging

Het Chitabe Camp ligt in een privé wildgebied in het zuidoosten van de Okavango, op één van de mooiste eilanden in de Delta. Het biedt u alle schoonheden van de Okavango, met weidse water- en grasvlaktes, stromende rivieren, moeras, droge acacia’s en mopane-bomen. Deze variatie in de omgeving maakt het tot een thuis van een zeer divers wildleven, zoals olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s en impala’s. Af en toe ziet men hier ook wilde honden.

Nachtelijke safari’s scheppen de mogelijkheid om oog in oog te staan met nachtelijke dieren zoals de civetkat, de boskat, de genet, de pangolin en de aardwolf. De activiteiten van het Chitabe Camp omvatten nachtelijke safari’s in open 4x4 voertuigen, natuurwandelingen en het spotten van vogels.

Accommodatie

Het Chitabe Camp beschikt over ruime safaritenten, die in Oost-Afrikaanse stijl zijn gebouwd. De tenten staan op verhoogde houten dekken tussen de bomen. Elke tent heeft een twinbed, ensuite faciliteiten en zowel een binnen- als een buitendouche.

Faciliteiten

De dineerruimte, pub en lounge zijn eveneens opgetrokken op verhoogde houten platformen om u een uitstekend uitzicht over de vlakte te garanderen. Een zwembad staat de gasten toe af te koelen onder de warme Afrikaanse zon. Het Chitabe Camp heeft ook twee verhoogde refuges in het reservaat waar gasten kunnen slapen onder de sterren in volledig comfort en veiligheid.