Meru National Park

Ten noorden van Mount Kenya ligt het weinig bezochte Meru National Park. In dit afgelegen park wordt het landschap bepaald door uitgestrekte grasvlaktes en uitlopers van omringende bergketens. Langs de rivieren leeft veel wild. Het park is nog onaangetast door mensenhanden en heeft een grote variëteit aan landschappen. In deze prachtige wildernis leeft niet alleen de ‘Big Five’, ook meer dan 300 soorten vogels zijn hier waargenomen. Hoewel Meru één van de belangrijkste en mooiste nationale parken van Kenia is, ligt het buiten de gebruikelijke route die de meeste toeristen volgen. Alleen dat maakt een bezoek aan Meru al meer dan waard.

Meru Nationaal Park wordt door drie rivieren omsloten, waaronder de Tana rivier, welke heel Oost-Kenia doorkruist, en tussen Malindi en Lamu uitmondt in de Indische Oceaan.

In de jaren ’50 werd in dit Park de leeuwin Elsa door Joy Adamson in het wild vrijgelaten. Onder het wild in dit Park bevinden zich olifanten, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden. Er zijn hier ook zo’n 300 vogelsoorten te bewonderen.

Accommodaties in het Meru National Park

Elsa`s Kopje | Impala Tours

Elsa`s Kopje (MC+)

Dit bekroonde kamp is uitgehouwen in de Mughwango heuvel. Het kamp is romantisch en prachtig vormgegeven. De 11 cottages zijn gebouwd rond de rotsen, hebben een open zitkamer en een adembenemend uitzicht.