Samburu National Park

Wanneer u afdaalt van de hoogvlakte bij Mount Kenya naar het gebied van de Samburu stammen wordt het landschap steeds droger en woester. In dit gebied liggen drie aaneengesloten wildreservaten namelijk Samburu, Shaba en Buffalo Springs. De reservaten liggen allen net boven de evenaar. Een afgelegen wildernis in halfwoestijngebied met een unieke flora en fauna. Door dit gebied kronkelt de Ewaso Nyiro rivier, die aan beide oevers begroeid is met acacia’s, palmbomen en tamarinden, verzamelplaats van grote aantallen wilde dieren.

Het Samburu wildreservaat beschikt, samen met het Masai Mara Game Reserve, over de grootste concentraties wild. De Grevy’s zebra, reticulated giraffe en gerenoek komen in Kenia alleen in het noorden voor, evenals de Beisa oryx en de Somalische struisvogel.

Accommodaties in het Samburu National Park

Samburu Game Lodge | Impala Tours

Samburu Game Lodge (MC+)

Samburu Game Lodge ligt aan de adembenemende oevers van de Uaso Nyiro rivier. De lodge heeft zowel luxe cottages als gewone kamers. De Crocodile Bar hangt over het water en is een geweldig uitkijkpunt wanneer de krokodillen gevoerd worden.

Samburu Sopa Lodge | Impala Tours

Samburu Sopa Lodge (MC+)

Dankzij de hoge ligging biedt Samburu Sopa Lodge een panoramisch uitzicht over het uitgestrekte Samburu National Park. De architectuur van de lodge weerspiegelt de lokale cultuur. De 15 cottages liggen rondom een drinkplaats.

Saruni Samburu Lodge | Impala Tours

Saruni Samburu Lodge (FC+)

De zes luxe villa's van Saruni Samburu zijn open en ruim en bieden een spectaculair uitzicht over Mount Kenya en de ongerepte wildernis van het Kalama reservaat. De professionele Samburu gidsen vertellen met veel passie over hun land en cultuur.

Shimba Hills National Reserve

Vlak bij de kust ligt Shimba Hills reservaat, waar u de zeldzame sabelantilope kunt waarnemen. U vindt hier één van de laatste stukken tropisch regenwoud in Kenia met zeldzame bomen en orchideeën.