Lake Baringo

Lake Baringo ligt in de "Great Rift Valley" (Grote Slenk), ruim 200km van Nairobi. Lake Baringo is - in tegenstelling tot Lake Bogoria - een zoetwatermeer en een ware oase voor vogels en wilde dieren. Het meer heeft een oppervlakte van 129 km² en ios zeer visrijk. Vooral de tilapia (’nijlbaars’) en de meerval komen hier veel voor. Dat verklaart de grote hoeveelheid pelikanen, reigers en aalscholvers rondom het meer.

Lake Baringo is een paradijs voor de vogelliefhebber. Er zijn meer dan 450 verschillende soorten waargenomen. Op Gibraltar Eiland leeft de grootste kolonie Goliath reigers van Oost Afrika en aan de westkant van het meer leven veel adelaars en neushoornvogels. Tijdens een boottocht over het meer vaart u tussen de nijlpaarden en krokodillen.

Lake Baringo is het leefgebied van de Njemp stam, de enige herders die eveneens actieve vissers zijn, dit in tegenstelling to bijvoorbeeld de Masai - die geen vis eten. De Njemp leven in dorpjes rondom het meer maar ook op Ol Kokwe, het centrale eiland in het meer.