Sarova Taita Hills Lodge (MC)

Adres

P.O. Box 72493, Tsavo, Tsavo National Park West, Kenia

Ligging

De Sarova Taita Hills Lodge - ook bekend staand als ’de Duitse vesting’, ligt in het hart van de Taita Hills Wildlife Sanctuary, een prive-Conservancy van 28.000 hectare, die gelegen is aan de voeten van de Taita Hills en naast het Tsavo West National Park. The Sanctuary bestaat uit rollend savanne en bos habitats, welke een veilige omgeving biedt voor meer dan 50 soorten zoogdieren en 300 soorten vogels. Doordat de lodge niet is omheind, komen dieren - zoals olifanten en gazellen - vaak op de grond en bij het zwembad van de lodge.

The Sanctuary is een succesverhaal in duurzame instandhouding van het wild - zoals olifanten, leeuwen, buffels en giraffen. Game drives worden streng gecontroleerd om ervoor te zorgen dat dieren niet worden lastiggevallen. Sommige gebieden zijn volledig afgesloten voor voertuigen.

Accommodatie

Taita Hills Lodge heeft 60 comfortabel ingerichte kamers, allen met een panorama view. De kamers zijn uitgerust met een badkamer met bad/douche en privé balkon met uitzicht op uitgestrekte tuinen.

Faciliteiten

De met klimplanten bedekte stenen gebouwen brengen een Engels landelijke charme op de Afrikaanse vlaktes. U kunt hier goede service en faciliteiten verwachten. Het restaurant serveert internationale en lokale keuken en de openluchtzwembaden geeft een welkome afkoeling. De curio shop biedt essentiële toiletartikelen, boeken, safari slijtage en onvergetelijke souvenirs. Gasten van de Salt Lick Lodge kunnen het zwembad en andere faciliteiten hier gebruiken.

Game-rijden in de Taita Hills Wildlife Sanctuary is een geweldige ervaring, omdat het Heiligdom is de thuisbasis van meer dan 50 soorten zoogdieren en meer dan 300 soorten vogels. Deze omvatten olifant, leeuw, cheeta, luipaard, buffels, giraffen, zebra’s, struisvogels, adelaars, gieren en nog veel meer