Mount Meru - Arusha NP

Mount Meru is - met haar 4566 meter - de op twee na hoogste berg van Tanzania en de op vijf na hoogste berg van Afrika. De berg is een actieve strato-vulkaan, 70 kilometer ten westen van Mount Kilimanjaro. Mount Meru verloor 8.000 jaar geleden een deel van zijn volume door een vulkaanuitbarsting in oostelijke richting. Ongeveer honderd jaar geleden was er nog een kleine uitbarsting.

Mount Meru ligt in het midden van Arusha National Park. De hellingen zijn vruchtbaar en rijzen uit boven de omringende savanne. In de bossen bevindt zich veel wild, waaronder bijna 400 soorten vogels.

Wanneer u een wandeltocht op de flanken van Mount Meru wilt ondernemen, begint u uw tocht door het Arusha National Park, waarna u door het tropische regenwoud aan de voet van Mount Meru omhoog loopt. Hier zult u een grote verscheidenheid aan apen en andere wilde dieren tegenkomen.

Hierna beginnen de rotspaden, sommige zijn goed bewandelbaar, maar bij andere moet u stevig uw best doen om omhoog te komen. Tijdens de wandeling heeft u een prachtig uitzicht over savannes en meren, waar u grote groepen zebra’s, gnoes, olifanten en giraffen ziet grazen. Verder heeft u ook prachtig zicht op Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

U kunt ook deelnemen aan een beklimming van Mount Meru. Er worden drie- en vierdaagse klimtochten georganiseerd, waarbij u onderweg slaapt in diverse hutten op de route naar boven. Klimervaring is niet noodzakelijk, maar een goede conditie heeft u zeker nodig.