Tarangire National Park

Het Tarangire National Park ligt even ten zuiden van het Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 1360 km². Dit fraaie en parkachtige natuurgebied wordt gekenmerkt door een heuvelachtige terrein met een diep gelegen rivier die bijna altijd water heeft, maar ook door de enorme baobabbomen, de gele acacia’s en de palmbomen. Het wildpark kent een relatief grote olifantenpopulatie en grote kuddes elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals bijvoorbeeld leeuwen, cheeta’s en hyena’s.

Verspreid tussen acaciabossen en palmbomen bieden de baobabbomen een schuilplaats aan kleine zoogdieren en reptielen. De grote diversiteit aan vogels, met name ook roofvogels, maakt het tot een paradijs voor vogelaars. Voor wie geen tijd heeft om naar Serengeti of de Ngorongoro Crater te gaan, is het Tarangire National Park een uitstekend alternatief.

In het Tarangire National Park heeft de zon de aarde dieprood gebakken. In de droge tijd is de Tarangire rivier nog maar smal. Toch komen er duizenden migranten - zoals olifanten en diverse hoefdieren, waaronder de beisa oryx en de generoek, van honderden kilometers afstand op het water af. In de droge tijd (tussen juni en november) vindt u hier dan ook de grootste wildconcentratie buiten het ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd verspreiden de migranten zich over een gebied van 2.600 km2 en begrazen ze de groene vlakten buiten het park.

Leeuwen, luipaarden en andere jagers houden de migratie goed in het oog, op zoek naar een geschikte prooi. De kans bestaat dat u leeuwen aantreft in bomen, waar ze heerlijk liggen te luieren. Het Tarangire National Park is tevens één van de weinige plekken in Tanzania waar u (met veel geluk) wilde honden kunt zien.

In de altijd groene moerassen leven een ongeveer 550 vogelsoorten. Nergens ter wereld broeden zoveel verschillende vogels in één habitat. Dit maakt het tot een waar paradijs voor vogelaars. In drogere gebieden kunt u de koritrap te zien krijgen, de zwaarste vliegende vogel ter Wereld. Ook kunt u groepjes grondneushoornvogels zien rondscharrelen. Ook leeft hier de bontgekleurde dwergpapegaai met z’n gele kraag.

Al met al leent Tarangire National Park zich uitstekend voor wandelsafari’s onder begeleiding van een gids. Doordat Tarangire een van de minst bezochte nationale parken in Tanzania is, heeft u hier nog echt het gevoel "onontdekt Afrika" te betreden.

Vanuit Tarangire kunt u dagexcursies maken naar Masai en Barabaig dorpen, alsmede naar Kolo (aan de weg naar Dodoma), waar u honderden prehistorische rotstekeningen kunt zien. In de tekeningen kunt u de dreadlocks van de dansers en jagers nog herkennen, net als de rechtop staande vacht van hun prooi. Ze zijn met bloedrode verfstof vereeuwigd op de gladde rotsen.

Accommodaties in het Tarangire National Park

Oliver`s Camp | Impala Tours

Oliver`s Camp (DL)

Dit intieme en persoonlijke camp ligt in het minder bezochte zuidelijke deel van het nationale park. Het ingetogen en comfortabele camp bestaat uit 10 smaakvol ingerichte tenten en doet denken aan de safarikampen van weleer.

Tarangire Sopa Lodge | Impala Tours

Tarangire Sopa Lodge

Tarangire Sopa lodge ligt in het noorden van het prachtige Tarangire NP. De lodge beschikt over 75 ronde kamers met balkon. De lodge is niet omheind, u wordt dan ook s'avonds door bewakers naar uw kamer begeleid.

Tarangire Treetops | Impala Tours

Tarangire Treetops

Tarangire Treetops ligt in het noorden van het Tarangire NP. Het hoofdgebouw is rond een 1.000 jaar oude baobab gebouwd. De ruime (65 m²) treetop kamers met open voorkant bieden een prachtig uitzicht over de Tarangire vlaktes.

Sancuary Swala safari camp | accommodatie Tanzania

Sanctuary Swala Camp

Swala biedt een exclusief verblijf gepaard met de oude, wilde safari-atmosfeer op een adembenemende locatie met veel dieren.