Sinya Game Reserve

Sinya Game Reserve is een privé concessie gebied van 600 km2 ten noordwesten van Mount Kilimanjaro in Tanzania. Het natuurreservaat grenst aan Kenia en het Amboseli National Park. Het biedt wildlife, cultuur en spectaculaire landschappen met prachtige uitzichten op de Mount Kilimanjaro, Mount Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok.

In tegenstelling tot andere wildparken zijn hier bijna geen wegen, wat aangeeft hoe onontdekt dit gebied is. In Sinya Game Reserve treft u alle dieren aan die u zou verwachten in een Oost Afrikaans wildpark, vooral veel herbivoren zoals zebra, wildebeest (gnoe), Thomson’s en Grant’s gazelle, Masai giraffe, eland, kudu en oryx. En natuurlijk zijn ook roofdieren aanwezig, zoals de leeuw, cheeta, luipaard en hyena. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

In Sinya Game Reserve leven een aantal zeer grote olifanten mannetjes van meer dan 50 jaar oud met gigantische slagtanden. Deze olifanten migreren samen met de kuddes van vrouwtjes en kalveren tussen de moerassen van Amboseli in Kenia en de acaciabossen en open vlakte van Sinya, op zoek naar water en voedsel. Deze kuddes worden al meer dan 25 jaar geobserveerd door Cynthia Moss in Amboseli en staan te boek als de gezondste olifantenpopulaties van het Afrikaanse continent.

De Masai die in dit gebied leven volgen nog steeds de tradities en rituelen uit ver vervlogen tijden. U kunt onder begeleiding een bezoek brengen aan een lokaal dorp, waar u het dagelijkse Masai leven kunt zien, waar u kunt genieten van de traditionele manier van dansen en waar u een stukje geroosterde geit kunt proeven. Uw bezoek komt ten goede aan verschillende projecten van de Masai gemeenschap, zoals de aanschaf en onderhoud van waterpompen, de ontwikkeling van een basisschool en de bevordering van de gezondheidszorg.