Marakele NP

In 2003 werd het Marakele National Park door Nelson Mandela en Prins Bernhard heropend. Het park, ten westen van de Waterberg, was in de jaren ervoor sterk verwaarloosd. Na een grondige herinrichting is het geïsoleerde park weer een wilderig flora- en faunarijk. De Waterberg, enkele uren rijden van Johannesburg, bestrijkt zowel een droog als een vochtig gebied. Doordat het Marakele National Park in dit grensgebied ligt, leven hier dieren en planten uit beide zone’s.

‘Marakele’ betekent ‘toevluchtsoord’ en dat is het zeker voor een aantal bedreigde antilopensoorten, zoals roanen. U komt in het park zowel zwarte als witte neushoorns tegen en kuddes buffels zijn ook rijkelijk aanwezig in dit bergachtige gebied. In 1995 werden nog eens 40 olifanten losgelaten in het national park. De rovers van het park zijn de bruine hyena en de luipaard, die hier al voor de oprichting van het park rondsloop. Op torenhoge rotsen in het zuiden van het Marakele National Park broeden honderden Kaapse gieren. Deze enorme kolonie is de grootste in z’n soort. Naast deze aaseters leven in dit gebied tegen de 300 andere vogelsoorten, waaronder veel berglandvogels.

Accommodaties in het Marakele NP

Marataba Safari Lodge | Impala Tours

Marataba Safari Lodge

Gelegen in een groot privéreservaat in het Marakele NP. 11 ruime luxueuze suites in de stijl van een bedoeïenen tent, met een onvergetelijk uitzicht op de Waterberg en de uitgestrekte vlaktes. De lodge heeft ook familie suites!

Per 4WD

Wat betreft de flora, is de Waterberg-palmvaren een erg mooie verschijning. Daarnaast zul je uitgestrekte proteavelden tegenkomen en veel bosgebied aan de voet van diepe valleien.

Een weg leid je naar de top van de Waterberg vanwaar je een adembenemend panorama zult zien. Veel autowegen in het park zijn alleen goed te bestormen met een 4WD. Zorg voor je eigen veiligheid dat de auto geheel is afgesloten als je op safari bent. Het Marakele National Park ligt boven Pretoria en is te bereiken via de R516 en R511 richting Thabazimbi. Volg hiervandaan de Alma grindweg en sla dan linksaf. Het hoofdkantoor van het park ligt een kilometer verderop.