Mapungubwe NP

Het Mapungubwe National Park is één van de nieuwere natuurparken van Zuid-Afrika. Het is bijzonder vanwege de rijke biodiversiteit, het prachtige landschap en het culturele belang van verschillende archeologische vindplaatsen in dit gebied. In 2003 werd het uitgeroepen tot Werelderfgoed en in 2004 werd het geopend voor publiek.

Accommodaties in Mapungubwe NP

Mopane Bush Lodge | Impala Tours

Mopane Bush Lodge

Gelegen in het Mapesu Private Game Reserve en naast het Mapungubwe National Park. Het complex bestaat uit een 4* luxe lodge, een luxe tentenkamp, self-catering chalets en een camping. Ongeacht uw keuze verblijft u in een fantastisch landschap.

De Golden Rhino

Het park ligt rond de Mapungubwe Hill en bevat de interessantste opgravingen van de Steentijd en de IJzertijd. Hier vind je op verschillende plekken resten van de leefgemeenschappen uit de 8e eeuw. Mapungubwe was 800 jaar geleden een koninkrijk ter grootte van Swaziland en handelde toen al met Arabië, India en China. De Golden Rhino was het symbool van de macht van de koning van Mapungubwe vanwege het meedogenloze karakter van deze neushoorn. Zijn hoorn werd in 1932 in een graf gevonden en is van bladgoud. Rond dit graf werden meerdere gouden voorwerpen van deze voormalige dynastie gevonden.

Tshugulu Eco Route

Het Mapungubwe National Park is nog steeds in ontwikkeling, maar er leven al meer dan 400 soorten vogels, veel olifanten en grote roofdieren. Er groeien baobbomen – waarvan er eentje een omtrek van wel 31 m heeft - en hier staan maar liefst vier van de tien hoogste bomen van Zuid-Afrika. U kunt er mooie wandelingen maken, zo is de Tshugulu Eco Route is een absolute aanrader. Deze route leidt u langs prachtige landschappen en geheime plekken waarvandaan u uitstekend het wild en vogels kunt spotten.

Het Mapungubwe National Park ligt in het noorden van Limpopo, bij de grens met Zimbabwe (en ook vlakbij het drielandenpunt met Botswana) en is te bereiken via de R572.