Hoedspruit

Hoedspruit is een druk stadje in het verre zuidoosten van Limpopo, tussen de Drakensbergen en het Krugerpark. Het plaatsje ligt omgeven door landschappen vol wilde dieren en met uitzicht op de steile Drakensbergen. De hoofdattracties liggen buiten de stad - aan de R531 naar Blyde River Canyon (deze kloof is 26 km lang):

  • Bombyx Mori Farm is één van de zijderups-kwekerijen in Zuid Afrika
  • Mohololo is een rehabilitatiecentrum waar verweesde, gewonde en vergiftigde dieren worden verzorgd
  • Swadini Park, waar op een uitgestrekte omheind terrein een groot aantal reptielen leven

In de omgeving van Hoedspruit liggen diverse game lodges en private reserves. Hoedspruit heeft een luchthaven, waardoor de privaatreservaten in de omgeving ook gemakkelijk per vliegtuig te bereiken zijn. Enkele bekende private game reserves in de omgeving van Hoedspruit zijn o.a. Thorny Bush, Timbavati en het Manyeleti Game Reserve.

Gereedschappen uit het vroeg stenen tijdperk, ruïnes van stenen muren en ijzersmelt plaatsen vormen stukjes van de oude puzzel. Bedenk terwijl u hier verblijft dat hier de wieg van de mensheid stond, dat uit deze schoot de hedendaagse mens is voortgekomen, honderdduizenden jaren geleden. Waar ze vochten voor een bestaan in een van de meest onvriendelijke plekken van de wereld. Zelfs vandaag de dag is er genoeg te zien dat de strijd van de mens voor overleving aantoont. Meer en meer overblijfselen worden gevonden die erop wijzen dat dit het gebied is waar onze eerste voorvaderen verschenen, in zuidelijk Afrika. Het is omringd door prachtige natuur, met meer dan 80 zoogdier soorten, 400 vogelsoorten en een grote verscheidenheid aan reptielen en insecten. Hoge bergen worden afgewisseld met uitgestrekte vlaktes en bosveld, het leefgebied van de ’Big 5’. Hier kun je een ecosysteem ervaren uit een vervlogen tijd.

Accommodaties in Hoedspruit

Garonga Safari Camp | Impala Tours

Garonga Safari Camp

Bestaat uit slechts 6 luxe safaritenten met elk een terras met hangmat en uitzicht op de droge rivierbedding. Gelegen in het Makalali Reserve waar het struikgewas nog lekker wild is. Slaap onder de sterrenhemel op het Safari Sleep Out Deck.

Kapama Karula | Impala Tours

Kapama Karula

12 luxe villa's met een eigen zwembad gelegen in het Kapama Private Game Reserve, aan de oevers van de Klaserie rivier. U zult snel ontdekken waar de naam Karula, wat "plaats van vrede" betekent, vandaan komt.

Unembeza Boutique Lodge | Impala Tours

Unembeza Boutique Lodge

Moderne nieuwe bushlodge gelegen in het Hoedspruit Wildlife Estate. U heeft de keuze uit lodgekamers, cottages, familiekamers en 2 privé villa's. De lodge biedt vele activiteiten in de omgeving aan.

Hoedspruit Research & Breeding Centre

Hoedspruit Research & Breeding Centre is helemaal toegewijd aan de snelste en meest gracieuze katachtige, de cheeta. Speciale aandacht is er voor de King Cheeta die door zijn slechte schutkleur bijna is uitgestorven. Ook wilde honden, de prachtige bromvogel en een waar aasgierenrestaurant zijn hier te bewonderen.

Het onderzoekscentrum ligt op circa 25 km van Hoedspruit en omvat een 400 ha groot game reserve. In het park zijn naast de genoemde dieren ook neushoorns, giraffes, impala’s en steenbokken te bewonderen. Rondleidingen in het reserve worden ieder uur verzorgd en zijn van harte aanbevolen. Het aangrenzende Kapama Game Reserve biedt de mogelijkheid tot het spotten van ’the Big 5’ tijdens diverse safari’s - hier kunt u zelfs een safari per olifant maken.