Treinen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika vindt u met name in en rond de grote steden (Kaapstad, Johannesburg, Durban en Port Elizabeth) een treinnetwerk dat vooral gebruikt wordt voor woon-werk verkeer naar de buitenwijken en townships. Vanwege het frequente en goedkope vliegverkeer - met tal van prijsvechters - spelen de spoorwegen maar een beperkte rol in het lange afstand transport tussen de grote steden onderling. Wel zijn er veel spoorlijnen die gebruikt worden voor het goederenvervoer.

De bekendste langeafstandstrein is de Blou Train. Bij de treinreizen (onderdeel van de rondreizen sectie op onze website) vindt u informatie en prijzen over de Blou Train - bijvoorbeeld voor de routes "Southern Cross" en "The Good Hope". Een andere treinmaatschappij is Rovos Rail, dat wat luxere en nostalgische treinreizen aanbiedt door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Een wat voordeligere treinreis mogelijkheid in deze landen - maar ook Namibië - biedt Shongola Express.

Uiteraard kunt u in Zuid-Afrika een reis met excursies ook combineren met hotels, resorts en safarilodges, autohuur en camperhuur, rondreizen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.