Worchester

Worchester is een agrarisch centrum voor de uitgestrekte boerderijen in de omgeving. Het ligt aan de “achterkant” van het Kaapse Wijnland – tegen de Klein Karoo aan. De wijnboerderijen staan hier bekend om hun zwaardere wijnen (zoals ‘Hanepoot’ – een dessertwijn), port en brandy. In Worchester ligt de reusachtige KWV Brandy Cellar – met z’n 120 koperen ketels de grootste in de Wereld. Er wordt hier 10 tot 20 jaar oude brandy geproduceerd.

Bij Worchester adviseren we u het Kleinplasie boerderijmuseum te bezoeken – een nagebouwde boerderij uit de 18e eeuw waar u een goede indruk krijgt van de wijnbouw in vroegere tijden.

Worchester heeft roem vergaard als woonplaats van de in Zuid-Afrika zeer bekende kunstenaar Hugo Naudé (1868-1941). U kunt zijn werk en dat van andere toonaangevende kunstenaars uit het gebied zien in het Naudé House.

In het centrum van Worchester vindt u nog wat fraaie historische gebouwen. Net buiten het stadje – aan Rouz straat - vindt u de Karoo National Botanical Garden. In dit 150 hectare grote park vindt u planten uit de Karoo, die zich hebben aangepast aan het leven in een halfwoestijn. Tijdens een wandeling door deze fraaie tuin leert u over deze fascinerende planten.