Wellington

Wellington is een fraai wijnplaatsje, gelegen in een prachtige vallei aan de voet van de Groenberg, langs de oevers van de Kromme rivier. Toen de spoorlijn van Kaapstad naar Johannesburg langs Wellington werd aangelegd, heeft de vroegere landheer bedongen dat alle passerende passagierstreinen in Wellington moeten stoppen. Zelfs de Blue Train maakt nog steeds een korte stop in het plaatsje.

De wijnboerderijen in Wellington staan bekend om hun wijnen van wereldklasse. Maar in Wellington vindt u ook olijfgaarden en kaasboerderijen. Een wijntour door dit gebied is dus wat afwisselender dan die bij de andere wijnplaatsjes in het Kaapse Wijnland.

Bainskloof Pass

Tussen 1848 en 1852 werd onder leiding van Thomas Bain een bergweg aangelegd om een doorgang te bieden vanuit Kaapstad naar de Klein Karoo en het verdere achterland. Het is één van de mooiste bergwegen van Zuid-Afrika – de weg is daarom tot nationaal monument verklaard. Vanaf parkeerplaatsen langs de weg kunt u tal van wandelingen maken door dit prachtige gebied.

Wijngaarden

Hildenbrand Wine & Olive – naast uitstekende wijnen worden hier ook olijven en olijfolie geperst (www.wine-estate-hildenbrand.co.za).