Somerset West

Somerset West vormt een ideale basis voor het verkennen van de Western Cape. Centraal gelegen, slechts een half uur van het centrum van Kaapstad, zijn diverse dagtrips mogelijk (allen bereikbaar binnen een straal van 100 km), zoals:

In de omgeving van Somerset West liggen diverse golfbanen, zoals Erinvale Golf Estate en Stellenbosch Golf Course. De omgeving biedt ook een grote keuze aan zeer goede restaurants.

Enkele bekende wijnhuizen in de omgeving van Somerset West zijn o.a. Avontuur, Clos du Ciel, Cordoba, Dellrust, Eikendal, JP Bredell, Ken Forrester, L’Auberge, Longridge, Lushof, Morgenster, Mount Rozier, Onderkloof, Post House, Somerbosch, Stonewall, Vergelegen, Vergenoegd, Yonder Hill. Goede restaurants in Somerset West zijn o.a. Avontuur Wine Estate, Die Ou Pastorie, Hermitage, Lady Philips Restaurant, L’Auberge du Paysan, Steffanies enz.

Gordon’s Bay (nabij Somerset West)

Dit pittoreske vissershaventje ligt ongeveer 50 kilometer van Kaapstad en is gelegen tegen de heuvels van het Hottentot Holland gebergte. Gordon’s Bay heeft een gezellige boulevard, legio restaurants en winkeltjes en heeft een prachtig zand strand. Vanuit Gordon’s Bay kunt u o.a. Een prachtige kustroute rijden die adembenemende vergezichten biedt over de zee en Kaapse schiereiland. In de periode van juni tot en met november is de kans groot dat u de trek van de walvissen kunt aanschouwen.