Best of Kenya & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi(ID: 290)

Over de reis

Oost-Afrika is aantrekkelijk met zijn kleurrijke cultuur van de Masai en zijn ongerepte natuur. Verken tijdens deze combinatiereis de veelzijdige landschappen in de wereldberoemde nationale parken. Deze comfortabele safari biedt uitgelezen kansen om de hoogtepunten van Tanzania en Kenia samen te verkennen. Klinkende namen als Serengeti, Masai Mara en Ngorongoro Crater zijn net zo aanlokkelijk als de Kilimanjaro in Amboseli en de enorme kuddes olifanten in Tarangire. Uitgebreide game drives, ervaren gidsen en comfortabele lodges maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring. Wie wil, kan bovendien nog een strandverlenging aan de Indische Oceaan boeken.

In een oogopslag

  • 13 dagen begeleide reis in kleine groepen
  • van/naar Nairobi
  • min. 2, max. 7 pers.
Vanaf € 4.993 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Nairobi.

U wordt opgewacht aan de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht, kunt u deelnemen aan excursies in Nairobi.

Overnachting: Overnachting Eka Hotel

Dag 2: Nairobi - Masai Mara (volpension), start rond 07.30 u.

U bezoekt al op de eerste dag de beroemde Masai Mara in het zuidwesten van Kenia. De Masai Mara is vanwege haar rijkdom aan dieren en diversiteit het bekendste reservaat van het land. Samen met de Serengeti vormt de Masai Mara een enorm dierenparadijs. ’s Middags onderneemt u een eerste safaritocht.

Overnachting: 2 overnachtingen Keekorok Lodge

Dag 3: Masai Mara (volpension).

Na een uitgebreide ochtendsafari bezoekt u een Masai dorp, waar u ondergedompeld wordt in het leven van deze veehoeders. Daarna gaat u tot zonsondergang weer op safari. Op zoek naar een unieke ervaring? Ga dan in de vroege ochtend op ballonvaart (tegen betaling).

Dag 4: Masai Mara - Lake Nakuru NP (volpension).

Na het ontbijt verlaat u de Masai Mara en reist u langs uitgestrekte tarwe- en gerstvelden naar Lake Nakuru NP, dat wereldwijd als grootste flamingo-paradijs bekend staat. Nergens anders in Kenia is de kans om neushoorns en luipaarden in de vrije natuur te zien zo groot.

Overnachting: Overnachting Lake Nakuru Lodge

Dag 5 - 6: Lake Nakuru NP - Amboseli NP (2x volpension).

De dag begint met een vroeg ontbijt voordat u naar Lake Naivasha gaat voor een boottocht. Hierna gaat de reis verder via Nairobi in zuidelijke richting naar het Amboseli NP. Met een beetje geluk kunt u hier neushoorns, luipaarden, cheeta’s en leeuwen spotten. Eén typische Afrika-foto kunt u vandaag zeker maken: olifanten of giraffen met op de achtergrond de Kilimanjaro.

Overnachting: 2 overnachtingen Ol Tukai Lodge

Dag 7: Amboseli NP - Arusha - Tarangire NP (volpension).

Vandaag steekt u de grens over met Tanzania. Na de lunch in Arusha trekt u door de savanne en de vele kleine dorpjes en maïs-, koffie- en bananenvelden tot u de toegangspoort tot Tarangire NP bereikt. Aan beide zijden van de Tarangire rivier, de levensader van het NP, treft u grasland en open boomsavannes aan. In het zwembad van uw lodge, omgeven door eeuwenoude baobabs, komt u volledig tot rust.

Overnachting: Overnachting Tarangire Sopa Lodge

Dag 8: Tarangire NP - Lake Manyara (volpension).

Tijdens een ochtendsafari verkent u Tarangire NP, bekend om zijn overvloed aan baobabs en wilde dieren, vooral grote kuddes olifanten en luipaarden. Terugkeer naar de lodge voor de lunch. In de namiddag trekt u verder naar het noorden. U komt aan in uw lodge in de Great Rift Valley met uitzicht op Lake Manyara.

Overnachting: Overnachting Lake Manyara Serena Lodge

Dag 9 - 10: Lake Manyara - Serengeti (2x volpension).

Tijdens een safari in het Lake Manyara NP leert u bij over de diverse vogelwereld van Tanzania. Hier leven namelijk meer dan 400 vogelsoorten. Daarna reist u door tarwevelden en koffieplantages naar de Serengeti. Meer dan 3 miljoen dieren leven in deze eindeloze steppe. De komende dagen geniet u van de veelzijdige dierenwereld terwijl u op safari gaat door het unieke park. Ook hier kunt u de prachtige zonsopgang en de vele dieren vanuit een luchtballon bewonderen (tegen betaling).

Overnachting: 2 overnachtingen Serengeti Serena Lodge

Dag 11 - 12: Serengeti - Ngorongoro krater (2x volpension).

Nog één keer beleeft u de wilde dieren van de Serengeti. Daarna reist u naar uw lodge met fantastisch uitzicht op de Ngorongoro krater. Het is het perfecte uitgangspunt voor safari’s om in de Ngorongoro krater de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren.

Overnachting: 2 overnachtingen Ngorongoro Serena Lodge

Dag 13: Ngorongoro krater - Arusha - Nairobi (volpension), einde rond 19.00 u.

U keert via Arusha terug naar Kenia. Uw reis eindigt in het stadscentrum of op de luchthaven van Nairobi.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

290

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfers in safaribus, rondreis in 4x4 landcruiser (gegarandeerde raamplaats) met andere gasten, entreegelden voor nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, vermelde overnachtingen en maaltijden, drinkwatertank in het voertuig.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies, overige drankjes en maaltijden.

Opmerking

Deze reis kan ook geboekt worden als privéreis op een datum naar keuze (extra toeslag). Bagagebeperking: max. 15 kg p.p. in een zachte reistas, incl. handbagage.