Kenia intensief

8 dagen privéreis door het noorden van Kenia en de Masai Mara(ID: 56965)

Over de reis

Tijdens deze rondreis bezoekt u de noordelijke nationale parken van Kenia. Hoogtepunten van de reis: het dorre landschap van Samburu NP, het dichtbeboste Aberdare NP, een veelzijdige vogelwereld en neushoorns aan Lake Nakuru, en kuddes van verschillende diersoorten, roofkatten en olifanten in de wereldberoemde Masai Mara.

In een oogopslag

  • 8 dagen begeleide privéreis
  • van/naar Nairobi in comfortabele lodges
  • afwisselende landschappen & de Big Five
  • min. 2, max. 7 pers.
Vanaf € 2.129 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Nairobi.

Aankomst in Nairobi en transfer naar uw hotel. Afhankelijk van uw tijdstip van aankomst kunt u van de dag in de bruisende metropool Nairobi genieten of een optionele excursie maken naar het Karen Blixen museum of het Daphne Sheldrick olifantenweeshuis.

Overnachting: Overnachting Tamarind Tree Hotel.

Dag 2: Nairobi - Samburu National Reserve (volpension), start rond 07.30 u.

U verlaat Nairobi en reist noordwaarts door adembenemende landschappen, getypeerd door bergrivieren, thee- en koffieplantages. Wanneer u in het Samburu National Reserve aankomt, merkt u dat de vegetatie steeds minder dicht begroeid is, tot u zich in een woestijnachtig landschap bevindt. Na de lunch maakt u uw eerste safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Samburu Simba Lodge.

Dag 3: Samburu National Reserve (volpension).

De hele dag staat in het teken van safari’s in het nationaal reservaat. Gerenoeks (ook wel girafgazellen genoemd) behoren tot de typische dieren die u in Kenia kunt spotten. De middag brengt u door in de schaduw van de acaciabomen van uw camp, op het panoramaterras of aan het zwembad, voor u er in de warme namiddag weer op uit trekt.

Dag 4: Samburu National Reserve - Aberdare NP (volpension).

U verlaat Samburu en keert terug naar de dichtbegroeide regio in de uitlopers van de machtige Mt. Kenya. ’s Middags bereikt u uw accommodatie in Aberdare NP. Vanuit verschillende perspectieven observeert u de wilde dieren die vlak aan de lodge de drinkplaats bezoeken.

Overnachting: Overnachting The Ark.

Dag 5: Aberdare NP - Lake Nakuru NP (volpension).

De reis gaat verder zuidwaarts, naar het merenrijke gebied langs de Grote Afrikaanse slenk. Tegen de middag bereikt u uw lodge in Lake Nakuru NP. Tijdens een safaritocht spot u bij zonsondergang witte en zwarte neushoorns, de zeldzame rothschild giraffen en de talrijke vogelsoorten.

Overnachting: Overnachting Lake Nakuru Lodge.

Dag 6: Lake Nakuru NP - Masai Mara (volpension).

Na het ontbijt verlaat u de regio en reist u naar de Masai Mara. Na de lunch heeft u tijd om te relaxen, voordat u in de middag uw eerste safari maakt in de beroemde Masai Mara.

Overnachting: 2 overnachtingen Mara Simba Lodge.

Dag 7: Masai Mara (volpension).

Vandaag staat geheel in teken van het wild. Zowel in de ochtend als in de middag gaat u op safari en kunt u genieten van de fantastische natuur en dierenwereld van Kenia. Optioneel heeft u de mogelijkheid om aan een luchtballonsafari (ca. 1 u.) deel te nemen. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 8: Masai Mara - Nairobi (ontbijt), einde rond 13.30 u.

Door het uitgestrekte Masai-land rijdt u terug naar Nairobi.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

56965

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in een 4x4 safari voertuig met pop-up dak (gegarandeerde raamplaats, max. 7 pers.), luchthaventransfers met minibus, entreegelden voor nationale parken, Engelstalige privégids/chauffer, overnachting, vermelde maaltijden, drinkwatertank in het voertuig.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Wegens beperkte plaats in het safarivoertuig raden we 1 zachte reistas (max. 15 kg) p.p. aan.