Van Nairobi naar de kust

Ontdek de dierenwereld van Kenia in 5 dagen (ID: 54825)

Over de reis

Wilt u kennismaken met het prachtige wildleven van Kenia, maar heeft u niet zoveel tijd? Dan is deze reis bijzonder geschikt voor u! U ontmoet kuddes olifanten, gazellen, roofdieren en met een beetje geluk zelfs neushoorns. Ook kunt u bij helder weer tijdens deze reis genieten van een fantastisch uitzicht op het ´dak van Afrika´, de Kilimanjaro. Optioneel kunt u deze reis op ontspannen wijze maken met de Madaraka Express trein.

In een oogopslag

  • 5 dagen begeleide rondreis in kleine groep
  • van Nairobi naar Mombasa
  • min. 2, max. 7 pers.
  • optioneel als treinsafari

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Nairobi.

Ontdek de bruisende metropool of ontspan lekker aan het zwembad.

Overnachting: Overnachting Eka Hotel.

Dag 2: Nairobi - Amboseli NP (volpension), start rond 9.00 u.

Voorbij de grens met Tanzania ligt de machtige en besneeuwde Kilimanjaro, die de unieke achtergrond van het Amboseli NP vormt. U ziet hier vooral grote kuddes olifanten. Uw lodge kijkt uit op de gouden savanne met acacia's en de Kilimanjaro. Het gesmolten water van de gletsjers voedt de groene moerassen in de omgeving, die olifanten, nijlpaarden, buffels en andere dieren aantrekken.

Overnachting: Overnachting Amboseli Serena Safari Lodge.

Dag 3: Amboseli NP - Tsavo West NP (volpension).

Langs het maanlandschap van de Shetani lavavelden bereikt u Tsavo West NP. In deze omgeving met rode aarde, bloeiend groen en vulkanen vindt u de Big Five. Dit park staat bekend om zijn leeuwen die naar verluidt mensen aten toen de spoorlijn hier meer dan 100 jaar geleden werd aangelegd. Het smeltwater van de Kilimanjaro stroomt uit de Mzima Springs en vormt een vijver. Vanaf een ondergronds uitkijkpunt spot u krokodillen en nijlpaarden.

Overnachting: Overnachting Kilaguni Serena Safari Lodge.

Dag 4: Tsavo West NP - Taita Hills GR (volpension).

Bij zonsopgang vertrekt u op safari door het Tsavo East NP en brengt u een bezoek aan de Mzima bronnen. Vanuit een ondergrondse ´hide´ observeert u krokodillen en nijlpaarden. De Saltlick Lodge is op houten palen gebouwd en kijkt uit op de drinkplaats. Vanaf het balkon ziet u hier vele dieren langskomen.

Overnachting: Overnachting Salt Lick Safari Lodge.

Dag 5: Taita Hills GR - Mombasa (ontbijt), einde rond 14.00 u.

Rond de middag bereikt u de kust.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

54825

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in 4x4 voertuig met pop-up dak (gegarandeerde raamplaats), entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, overnachtingen, vermelde maaltijden, drinkwatertank in het voertuig. Treinoptie: transfers, overnachtingen, maaltijden en safari-activiteiten in de Serena Lodges Amboseli en Kilaguni, treinticket 1ste klas, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, drankjes, fooien, optionele excursies.

Opmerking

Treinoptie: van Nairobi naar Mombasa, transfer van/naar treinstation, ticket 1ste klas, overnachting in Serena Lodges Amboseli en Kilaguni in Tsavo West NP (volpension en safari’s in het camp). 1 zachte reistas p.p.