Klein Windhoek

Windhoek is eigenlijk ontstaan uit Klein Windhoek dat tegenwoordig een buitenwijk is. Klein Windhoek ligt echter zeer dicht tegen het centrum aan. De plek stond bekend om warme bronnen. Bij de Nama’s stond de plek bekend als !Ai-!Gams en de Herero’s noemden het Otjomuise. Beide namen verwijzen naar de warme bronnen. De voortdurende aanwezigheid van water was aanleiding voor de Nama-groep van kaptein Jonker Afrikaner om er zich omstreeks 1840 te vestigen. Jonker Afrikaner bouwde er een kerk voor 500 mensen. Het gebouw werd ook gebruikt als school en missionarissen uit Duitsland begonnen er kort na 1840 met lesgeven.

U ziet in Klein-Windhoek fraaie architectuur - waarbij in de huizenbouw rekening is gehouden met het woestijnklimaat. Tijdens het apartheidsregiem tot 1990 was het alleen voor blanken mogelijk zich in Klein Windhoek te vestigen. Tegenwoordig staat het iedereen vrij zich hier te vestigen, alhoewel de hoge huizenprijzen voor een nieuwe segregatie zorgen.

Als u Klein-Windhoek vanuit het stadscentrum wilt bezoeken, kunt u vanuit Independence Street het beste een stukje noordwaarts rijden. U passeert de kruising met John Meinert Street en daarna de kruising met Bahnhof Street. Daarna volgen twee afslagen naar rechts die u niet neemt. Net na de ambassade van Zimbabwe gaat u rechts de Uhland Street in.

Door de Uhland Street te volgen steekt u de Robert Mugabeweg over, maakt een draai naar links en rijdt zo langzamerhand Klein Windhoek in. Rechts van u ziet een heuvel waarover de Hofmeyer Walk loopt. Deze wandeling brengt u in een klein uur naar de top van de heuvel en biedt een mooi uitzicht op de Klein Windhoek Vallei. De wandeling start in Uhland Street of in Sinclair Street.

Accommodaties in Klein Windhoek

Casa Piccolo | Impala Tours

Casa Piccolo

Standard Guesthouse

Klein maar fijn! Dat is Casa Piccolo. Gelegen in een rustige stadsdeel van Klein-Windhoek, vindt u hier 16 ruime, comfortabele en smaakvol ingerichte kamers. De gezellige tuin met zwembad nodigt uit om te ontspannen.

Hotel Pension Palmquell | Impala Tours

Hotel Pension Palmquell

3-sterren hotel

Een oase van rust in de bruisende stad Windhoek. Naast 16 ruime kamers, vindt u hier een weelderige tuin met hoge palmbomen en een gezellige lounge met open haard. Geniet van de informele sfeer en Oostenrijkse gastvrijheid.

The Elegant Guesthouse | Impala Tours

The Elegant Guesthouse

Standard Plus Guesthouse

Een boetiekpension dat Namibische authenticiteit met moderne gemakken combineerd. Dit unieke guesthouse heeft 17 elegante kamers, een droogtebestendige tuin, een verfrissend zwembad en een comfortabele lounge.

Restaurants en cafés

  • Gourmet Inn, Jan Jonkerweg 195/hoek Centaurusstraat. Telefoon: 232 360. Populair restaurant met brede selectie inclusief verse vis en een vegetarische kaart
  • Gathemann’s Restaurant, in het Gathemann Gebouw, Independence Avenue 139. Telefoon: 223853.Gevestigd bovenin het gebouw met een mooi uitzicht. Duits getint met goede vleesgerechten. Reserveringen aanbevolen
  • Sardinia’s, Independence Avenue 39. Telefoon: 225600. Italiaans familierestaurant met goede pizza’s, pasta en andere Italiaanse lekkernijen. Reserveren aanbevolen. Gesloten op dinsdag Africa Restaurant. Telefoon 247 178. Gevestigd in het Alte Feste (museum), nabij de Christus Kirche. Op de kaart worden graag nieuwe combinaties uitgeprobeerd
  • Olive Guesthouse: 4-gangendiner op afspraak

Klein Windhoek rivier

De bedding van de Klein Windhoek rivier loopt door de buitenwijk Klein Windhoek. De rivier staat meestal droog, maar komt één of tweemaal per jaar plotseling tot leven na heftige regens. Het water uit de rivier wordt opgevangen in verschillende waterbekkens: de Avis dam en de Swakoppoortdam bij Okahandja.