Arumeru River Lodge (MC+)

Adres

PO Box 46, USA River, Usa, Tanzania

Ligging

De Arumeru River Lodge is vrij recentelijk gebouwd op de plaats van een oude koffieplantage. De lodge ligt in een grote fraaie tuin die grenst aan een rivier, waar kolossale oude bomen langs de oever staan. De lodge ligt 700 meter zuidelijk van de weg Arusha - Moshi, op 35 minuten rijden van Kilimanjaro International Airport en 15 minuten van de stad Arusha.

Kamers

De Arumeru River Lodge beschikt over 20 ruime en comfortabele kamers, gelegen twee-aan-twee per chalet. De kamers zijn voorzien van een badkamer en veranda. De kamers zijn in harmonie met het hoofdgebouw ingericht en gedecoreerd, waarbij het accent ligt op traditionele Afrikaanse architectuur.

Faciliteiten

In het fraaie hoofdgebouw vindt u het restaurant, een comfortabele lounge met open haard en een bar. Voorts treft u er de receptie (met telefoon, fax, internetfaciliteiten) en een winkeltje waar u terecht kunt voor souvenirs, kleding, toiletartikelen, boeken, enz. Ook vindt u er wisselkamers - waar u zich even kunt opfrissen en omkleden na aankomst of voor vertrek van uw internationale vlucht.

Het tweede restaurant van de lodge, dat aan het terras is gelegen, biedt een spectaculair uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro. Verder ligt in de tropische tuin een groot zwembad met zonneterras en ligstoelen. De restaurants serveren uitstekende internationale en Afrikaanse gerechten, in buffetvorm of à la carte. Een lichte lunch en snack menu wordt overdag op het terras/zwembad geserveerd. De lodge beschikt over een wijnkelder met een prima selectie internationale wijnen en champagnes. In de gezellige Safari Bar kunt u genieten van lokale en geïmporteerde drankjes.