Serena Mountain Lodge (MC+)

Serena Mountain Lodge is het enige boom hotel dat gebouwd is op de hellingen van de Mount Kenya. De lodge is te bereiken vanuit Nairobi (ongeveer 150 km) langs Nanyuki-Isiolo via Sirimon Track of langs Nyeri-Nanyuki nabij Naro Moru. Het park is eveneens bereikbaar vanuit Chogoria langs de Embu - Meru weg.

Adres

PO Box 48690, Mount Kenya National Park, Kenia

Kamers

De Serena Mountain Lodge beschikt over 42 kamers, welke uitkijken op een waterpoel en voorzien zijn privé balkon en badkamer. De kamers zijn gedecoreerd in de stijl van de Kikuyu cultuur met handgeweven wandkleden en sfeerverlichting. Voor de koude nachten zijn warme bedkruiken beschikbaar. DE kamers zijn verder voorzien van haardroger, WiFi-connectiviteit, mineraalwater, toiletartikelen, badjas en slippers.

Faciliteiten

De lodge heeft een centrale eetzaal, welke een fraai uitzicht biedt over de boomkruinen. Alle maaltijden worden geserveerd in buffetvorm, met zowel lokale als internationale gerechten. De gelambriseerde bar is ingericht met scènes uit het leven van de Kikuyu en beschikt over een open haard en biedt toegang tot het uitkijkplatform over de waterpoel. De wijnkaart biedt een brede selectie van oude en nieuwe wereld wijnen. Voorts zijn lokale en geïmporteerde bieren en sterke drank beschikbaar.

De lodge heeft een observatiebunker om van dichtbij het wild bij de waterpoel te observeren zonder deze te storen. De Serena Mountain Lodge biedt tevens diverse excursies aan, zoals het beklimmen van de Mount Kenya, wandeltochten door het Nationaal Park, vissen in de rivier en traditionele Kikuyu dansen.