Kamanjab

Het plaatsje Kamanjab is eigenlijk niet veel meer dan een verzameling huizen, hutten, een benzinestation, slijterij en twee supermarkten. Het leukste gezicht in het dorp zijn de traditioneel geklede Herero vrouwen. In de omgeving liggen een aantal kleine privé wildparken, die meestal de aanleiding vormen voor een bezoek aan Kamanjab.

Bij Kamanjab komen een aantal wegen samen. Naar het westen kunt u via de C40 bijvoorbeeld naar het Grootberg Massief en Palmwag (138 km) rijden. Deze kant van de C40 is een goede gravelweg, waarbij u onderweg een bergpas passeert. Op dat punt zijn de bochten scherp en steil en is voorzichtigheid geboden.

De C 35 is sinds 2009 geasfalteerd. Deze weg gaat noordwaarts richting Ruacana en Opuwo (277 km) langs de westzijde van het Etosha National Park en door de Hobatere Concessoin. Naar het zuiden gaat de weg richting Khorixas (101 km), Brandberg en Twijfelfontein.

Verder kunt u vanaf Kamanjab via de D-wegen naar de zuidkant van Etosha. Hier liggen diverse privé wildreservaten - waarvan de meeste Big Five Safari’s of opvangprojecten aanbieden. Deze D-wegen worden minder goed onderhouden waardoor de afstand naar de ingang van Etosha net zoveel tijd in beslag neemt als de route via Outjo. Bovendien moet u op de D-wegen regelmatig hekken openmaken en weer sluiten.

De geasfalteerde C40 gaat oostwaarts richting Outjo (157 km) en Okaukuejo (271 km) in het Etosha National Park.