Palmwag

Het kleine dorpje Palmwag ligt in een semi-woestijngebied - nabij het Grootberg Massief en de Etendeka Bergen - in Damaraland in het noordwesten van Namibië. Palmwag is eigenlijk meer bekend als Concessie gebied - een privéreservaat van 5.500 km2 - met Palmwag Lodge als overnachtingsmogelijkheid. In het enorme gebied leven dieren die zich wonderwel hebben aangepast aan de woestijnomstandigheden zoals de olifant, neushoorn, zebra en giraffes. U kunt er aan excursies deel nemen, waarbij gezocht wordt naar de woestijnneushoorn, die vaak op het grondgebied van Palmwag aanwezig is. Palmwag dankt de naam aan een aantal hoge palmbomen die in de rivierbedding staan en schaduw geven.

De weg naar Palmwag vanuit het zuiden is goed berijdbaar voor een 2WD auto. De weg noordwaarts richting Sesfontein (115 km) is goed begaanbaar voor een AWD auto, maar wel van slechtere kwaliteit dan komend vanaf het zuiden. Vanaf Sesfontein is het aan te raden via de C43 verder te rijden (naar Opuwo), en niet via één van de andere wegen zonder mensen in de omgeving te raadplegen. Voor het bereiden van de C43 kunt u beter een 4WD hebben - de weg is op zich goed, maar stijgt en daalt soms wel erg scherp. Bovendien komt er langs deze weg weinig verkeer en u dient bij calamiteiten onderweg zelfredzaam te zijn.

Als u over een 4WD auto beschikt, is het mogelijk over de zandwegen te rijden in het concessiegebied. U heeft hiervoor een vergunning van Palmwag nodig die ondermeer wordt afgegeven door de receptie. Komend vanuit het zuiden komt u net voor Palmwag een controlepost tegen, waar op mond-en-klauwzeer wordt gecontroleerd. Bij Palmwag is een benzinepomp aanwezig. Ook is er een restaurant waar u kunt lunchen op weg naar het noorden.

Vanaf Palmwag kunt u een uitstapje maken naar Sesfontein. Het oude fort aldaar is omgebouwd tot een lodge met restaurant en vormt een oase in de woestijn.