Zuid-Afrika, de regenboognatie

17 dagen rondreis door bekende en minder bekende gebieden van Zuid-Afrika van Johannesburg naar Kaapstad(ID: 94016)

Over de reis

Tijdens deze reis ontdekt u alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en zijn nationale parken. In een kleine groep verkent u het Krugerpark, het kleine koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland), de thuisbasis van de Zulu’s, het wandelparadijs Drakensbergen, de vrijwel onaangetaste Wild Coast en de Tuinroute. U komt ook in contact met de lokale bevolking en hun cultuur. Wandelingen brengen u dichter bij de regenboognatie en haar bevolking.

In een oogopslag

  • 17 dagen begeleide rondreis
  • van Johannesburg naar Kaapstad
  • kleine groepen van min. 4, max. 12 pers.
  • gegarandeerde vertrekdata
Vanaf € 2.450 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg - Krugerpark (lunch/diner), start om 06.30 u.

Na een korte tourbespreking verlaat u Johannesburg. Een overnachting vóór vertrek is absoluut noodzakelijk. ’s Middags stopt u bij het uitkijkpunt God’s Window en de Three Rondavels, perfecte plekken om foto’s te maken. Daarna gaat u naar de lodge, die buiten het Krugerpark ligt.

Overnachting: 2 overnachtingen Makuwa Safari Lodge o.g.

Dag 2: Krugerpark (volpension).

U vertrekt vandaag vroeg en trekt de hele dag in een open safarivoertuig door het nationaal park. Op zoek naar grote en kleine bewoners van het park maakt u stops bij verschillende drinkplaatsen. De lunch bestaat uit een picknick. In de late namiddag komt u opnieuw aan in uw lodge.

Dag 3: Krugerpark (volpension).

Voor u terugkeert naar het Krugerpark, ervaart u tijdens een korte bushwandeling hoe de Afrikaanse bush ’s morgens tot leven komt. Daarna gaat u opnieuw op safari in het park, en bereikt u het restcamp. Op het warmste moment van de dag houdt u een siësta in het camp. In de late namiddag is het dan weer tijd voor de volgende safari-tocht. Het Krugerpark is het grootste natuurreservaat van Zuid-Afrika, bezit trots de grootste diversiteit aan dieren ter wereld, en herbergt 16 verschillende ecosystemen.

Overnachting: Overnachting Lower Sabie Restcamp o.g.

Dag 4: Krugerpark - Malolotja Nature Reserve (volpension).

Vandaag verlaat u het nationaal park en steekt u de grens over naar eSwatini (voormalig Swaziland). Geniet onderweg van de laatste dierenobservaties en het veelzijdige landschap. ’s Middags neemt u deel aan een gegidste wandeling.

Overnachting: Overnachting Hawane Resort o.g.

Dag 5: Malolotja Nature Reserve - Zululand (volpension).

In de hoofdstad Mbabane bezoekt u ’s morgens de markt en heeft u de gelegenheid om kunsthandwerk en souvenirs te kopen. Terug in Zuid-Afrika rijdt u naar uw lodge in het Msinene natuurreservaat, waar een lokale gids met u een wandeling maakt door het bushveld en de riviervlakte. Naast nijlpaarden leven hier ook de majestueuze nyala, het schuwe luipaard en een groot aantal vogels die u perfect te voet kunt observeren.

Overnachting: 2 overnachtingen Zululand Lodge o.g.

Dag 6: Zululand (volpension).

Excursie naar het nabijgelegen Hluhluwe GR, een van de grootste beschermde gebieden voor neushoorns en een zeer succesvol fokprogramma voor deze zwaargewichten. Een prachtig nationaal park met glooiende heuvels en grote open vlaktes waar u meteen verliefd op wordt.

Dag 7: Zululand - Drakensbergen (volpension).

U doorkruist Zululand en passeert kleine dorpjes met hun typische ronde hutten. De weg voert u naar de majestueuze Drakensbergen. De 200 km lange bergketen behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Onderweg bezoekt u het Nelson Mandela Capture Site Museum.

Overnachting: 2 overnachtingen Lotheni Restcamp.

Dag 8: Drakensbergen (volpension).

’s Morgens en ’s middags ontdekt u via de bewegwijzerde wandelpaden en langs kleine beekjes de schoonheid van deze bergwereld. Hier kunt u genieten van geweldige panorama’s.

Dag 9: Drakensbergen - Chintsa (volpension).

De Wild Coast is nog grotendeels een ongerept natuurparadijs, met ontroerend mooie kuststroken en wouden die geen bezoeker onbetoverd laten.

Overnachting: 2 overnachtingen Crawford Beach Lodge o.g.

Dag 10: Chintsa (ontbijt).

Deze dag is ter vrije besteding. Ontdek de omgeving op eigen houtje of ontspan lekker aan het afgelegen en eindeloze zandstrand.

Dag 11: Chintsa - Addo Elephant NP (volpension).

Een lange dagetappe tot in Addo Elephant NP staat vandaag op het programma. Het park werd reeds in 1931 opgericht om de laatste elf olifanten van deze streek te beschermen. Vandaag leven er meer dan 600 lieve dikhuiden in dit reservaat. Daarnaast biedt het park ook uitstekende mogelijkheden om andere dieren te observeren. In de late namiddag gaat u op safari.

Overnachting: Overnachting Addo Restcamp o.g.

Dag 12: Addo Elephant NP - Plettenberg Bay (ontbijt/lunch).

Vandaag gaat u voor de laatste keer op safari per truck, waarna de reis verder gaat naar de Tuinroute. U maakt een excursie naar de monding van de Storm Rrivier, waar u langs een kloof en de wilde rotskust wandelt. Het Tsitsikamma NP strekt zich langs de kust uit over meer dan 80 km en biedt prachtige landschappen.

Overnachting: 2 overnachtingen Bayview Hotel.

Dag 13: Plettenberg Bay (ontbijt).

Ochtend ter vrije besteding. Verken Plettenberg Bay, ontspan op het strand of neem deel aan een optionele boottocht. Met wat geluk spot u enkele dolfijnen en walvissen (seizoensgebonden). In de namiddag maakt u een wandeling op het prachtige Robberg Peninsula.

Dag 14: Plettenberg Bay - Hermanus (ontbijt/lunch).

Vanaf de Knysna Heads heeft u een ongelooflijk uitzicht op de Knysna Lagoon en het Featherbed Nature Reserve. Daarna rijdt u naar Hermanus. Van juni tot november vertoeven in de baai van Hermanus ontelbaar veel walvissen met hun kalveren. Afhankelijk van het seizoen maakt u een wandeling langs het Cliff Path of door het Fernkloof Nature Reserve.

Overnachting: Overnachting Windsor Hotel o.g.

Dag 15: Hermanus - Kaapstad (ontbijt).

Op weg naar Kaapstad bezoekt u Stellenbosch, Zuid-Afrika’s wereldberoemde wijnregio. Hier bezichtigt u een wijnkelder, waar u optioneel deel kunt nemen aan een wijndegustatie.

Overnachting: 2 overnachtingen City Lodge V&A Waterfront.

Dag 16: Kaapstad (ontbijt).

Daguitstap naar Kaap de Goede Hoop. Onderweg stop bij de pinguïns van Boulder’s Beach. ’s Avonds kunt u kuieren aan het Victoria & Alfred Waterfront.

Dag 17: Kaapstad (ontbijt), einde om 18.00 u.

’s Morgens beklimt u de Tafelberg. Deze biedt adembenemende uitzichten over de stad. In de namiddag verkent u rustig de stad.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

94016

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis in een minibus of een safarivoertuig, overnachtingen (2 nachten met gedeelde sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden, entreegelden parken en Engelstalige reisbegeleiding tenzij anders vermeld.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, optionele excursies en overige maaltijden.

Opmerking

Een geldige internationale ziektekosten- en reisonderbrekingsverzekering is verplicht.

Bagagebeperking per persoon: 12 kg in een zachte reistas. Enkele maaltijden worden samen aan de truck klaargemaakt en genuttigd.

Op andere data ook te boeken als kampeerreis.

Alleenreizenden hebben de mogelijkheid om een tweepersoonskamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht te delen, zonder de toeslag voor een eenpersoonskamer te betalen.