Autorondreizen in Zuid-Afrika

Zuid Afrika is gemakkelijk te verkennen met een huurauto. De wegen en de bewegwijzering zijn uitstekend. Er zijn een groot aantal tolwegen. Neem hiervoor altijd kleingeld mee. In Zuid-Afrika wordt links gereden. Wees daarom vooral in de eerste dagen op uw hoede, zodat u tijd hebt om hieraan te wennen. U bent verplicht om een veiligheidsgordel te dragen en het is verboden om alcohol te drinken voor of tijdens het rijden. In Zuid-Afrika is max. 120 km per uur toegestaan. Soms max. 100 km per uur en in bebouwde gebieden max. 60 km per uur. In de meeste nationale parken moet u langzamer rijden (b.v. Krugerpark max. 40 km per uur). Bij een strafovertreding wordt de boete, samen met de administratiekosten, van uw creditcard afgeschreven. Autorondreizen in Zuid-Afrika is een unieke manier om het prachtige Zuid-Afrika te ontdekken!

Tip

Voor uw veiligheid raden wij u aan niet ‘s nachts te rijden. Het is vroeg donker. Er is over het algemeen geen verlichting bij de wegen. Ook de strepen op de weg zoals u in Nederland gewend bent, zijn vaak niet aanwezig. De mensen lopen van hun huis naar het werk vlak langs de weg. U moet niet vreemd opkijken als er koeien of geiten op de wegen lopen. Neem tijdens de rondreizen in Zuid-Afrika en vooral in afgelegen gebieden voldoende drinkwater mee. Het leidingwater in Zuid-Afrika is drinkbaar, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Water is bijna overal beschikbaar.

Bestuurder en rijbewijs

U dient in het bezit te zijn van een geldig nationaal en internationaal rijbewijs. Beide rijbewijzen dient u altijd bij u te hebben tijdens het rijden. Het internationale rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB en krijgt u uitsluitend op vertoon van uw gewone rijbewijs. Neem hiervoor ook een pasfoto mee. Afstanden Zuid-Afrika is een groot land, ook al is er lang niet zoveel verkeer op de wegen als in Europa. Deel uw vakantie in en maak de dagetappes niet te lang. Laat u indien gewenst adviseren door ons.

Benzine

Benzine en diesel zijn in de meeste plaatsen en parken, met contant geld, beschikbaar. Creditcards worden bij tankstations niet geaccepteerd. Tank altijd wanneer u daar de gelegenheid voor heeft. De kosten van benzine en diesel variëren van 14 ZAR in de stad tot 16 ZAR in afgelegen gebieden (stand juli 2013).

 

Onze autorondreizen in Zuid-Afrika

Northern Cape Kaleidoscope | Impala Tours

Northern Cape Kaleidoscope

Wilt u graag een andere kant van Zuid-Afrika ontdekken? Reist u graag van de gebaande paden? Ontdek dan nu het nog onbekende noordwesten van Zuid-Afrika. Bekijk hier de mogelijkheden van deze 5-daagse rondreis.

De Tuinroute, perfect voor families | Impala Tours

De Tuinroute, perfect voor families

Ontdek samen met uw gezin de prachtige en indrukwekkende tuinroute in Zuid Afrika. In 10 dagen reist u van Port Elizabeth naar Kaapstad. Een prachtige, malaria vrije en veelzijdige route.

Onbekend Zuid-Afrika & Lesotho | Impala Tours

Onbekend Zuid-Afrika & Lesotho

Ontdek of combineer deze nog onbekende route van Port Elizabeth naar Durban. Een charmante reis vol schitterende landschappen en een unieke ontdekking van het kleine koninkrijk Lesotho.

Langs de Wild Coast | Impala Tours

Langs de Wild Coast

Ontdek in 6 dagen de wilde kant van Zuid-Afrika. U verkent op de route van Port Elizabeth naar Durban heerlijke landschappen, grandioze kusten en afgelegen dorpen. Deze provincie is nog grotendeels ongerept en weinig bereisd.

Het oosten van Zuid-Afrika | Impala Tours

Het oosten van Zuid-Afrika

Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een 9-daagse autorondreis van Durban naar Johannesburg. Prachtige landschappen en uitstekende safarimogelijkheden wachten op u. Ontdek nu de hoogtepunten van het oosten.

Charmant Zuid-Afrika | Impala Tours

Charmant Zuid-Afrika

Tijdens deze 19-daagse autorondreis overnacht u in bijzondere accommodaties op de mooiste locaties van Zuid-Afrika. Klik hier voor de mogelijkheden voor een verblijf in kleinschalige, sfeervolle accommodaties.

Drakensbergen Lesotho | Impala Tours

Drakensbergen Lesotho

Ontdek tijdens een 10-daagse autorondreis, de imposante Drakensbergen en het indrukwekkende koninkrijk Lesotho. Ervaar hier het echte Afrikaanse dorpsleven.

Ontdek Zuid-Afrika en Mozambique | Impala Tours

Ontdek Zuid-Afrika en Mozambique

Voor echte avonturiers! Combineer tijdens deze reis, Zuid-Afrika met Mozambique. Ontdek het beste van beide en beleef in 17 dagen deze unieke reis! Beide landen zijn erg verschillend waardoor uw zintuigen elke dag geprikkeld zullen worden.

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika | Impala Tours

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Beleef in 19 dagen de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Ontdek de bekende en verborgen natuurparken tijdens deze reis. Laat u verrassen door de mooiste flora en fauna.

Langs de Tuinroute | Impala Tours

Langs de Tuinroute

Ontdek het groene hart van Zuid-Afrika, tijdens deze 12-daagse autorondreis langs de tuinroute. Malariavrij en daardoor onder ander ideaal voor gezinnen!

Cape to Namibia -route per 4x4 | Impala Tours

Cape to Namibia -route per 4x4

Combineer 2 prachtige landen: Namibië & Zuid-Afrika. Maak unieke en eenzame ritten door afgelegen regio’s van Kaapstad naar Windhoek. Een perfecte reis voor avontuurlijke reizigers die graag van de gebaande paden af rijden.

Het mooiste van Zuid-Afrika | Impala Tours

Het mooiste van Zuid-Afrika

Ontdek in 21 dagen het mooiste van Zuid-Afrika. Beleef alle facetten van Zuid-Afrika in een rustig tempo, tijdens deze fantastische autorondreis. U komt tijdens deze reis langs verschillende onmisbare hoogtepunten.

Safari in stijl | Impala Tours

Safari in stijl

Slaap als een koning, eet als een fijnproever en geniet met volle teugen in de zorgvuldig geselecteerde accommodaties. U ontdekt het beste van noordelijk Zuid-Afrika en zijn dierenparadijs tijdens deze luxe safari reis in stijl.

Malariavrij Zuid-Afrika | Impala Tours

Malariavrij Zuid-Afrika

Neem afstand van de reeds bekende reisroutes in Zuid-Afrika. Ontdek de Big Five in het op 3 na grootste wildreservaat in Zuid-Afrika, geniet van Sun City Resort en de Waterberg regio. Bijzonder geschikt voor gezinnen omdat dit gebied malariavrij is.