Safari in stijl

17 dagen rondreis van/naar Johannesburg in exclusieve accommodaties(ID: 94288)

Over de reis

Luxe en hoogwaardige service zijn de sleutelwoorden van deze reis. Slaap als een koning, eet als een fijnproever en geniet met volle teugen in de zorgvuldig geselecteerde accommodaties. U ontdekt het beste van noordelijk Zuid-Afrika en zijn dierenparadijs. Onder begeleiding van ervaren en goed opgeleide rangers geniet u dagelijks van minimum 2 safari-activiteiten in de wildreservaten. Beleef de Afrikaanse bush in al zijn aspecten, te voet of in een open terreinwagen. Naast de dierenobservaties is er ook tijd voor cultuur, voor het bezichtigen van rotsschilderingen en voor een bezoek aan een traditioneel dorp. South Africa at its best!

In een oogopslag

  • 17 dagen autorondreis
  • van/naar Johannesburg
  • exclusieve 4- en 5-sterren accommodaties
  • per reservaat/nationaal park min. 2 safari-activiteiten inbegrepen
Vanaf € 9.417 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg - Madikwe GR (diner) ca. 310 km.

U rijdt naar de grens met Botswana en bezoekt het op drie na grootse wildreservaat van het land. Hier geniet u van spectaculaire dierenobservaties.

Overnachting: 2 overnachtingen Madikwe Safari Lodge.

Dag 2: Madikwe GR (volpension).

In de vroege morgen en de late namiddag neemt u deel aan een begeleide safaririt. Met wat geluk ontmoet u de zeldzame wilde honden. Als alternatief heeft u de mogelijkheid om te voet een safari te maken en u te concentreren op het spotten van kleine dieren en de plantenwereld.

Dag 3: Madikwe GR - Marakele NP (halfpension) ca. 190 km.

Na een laatste activiteit in de ochtend verplaatst u zich richting Marakele. De lodge aan de voet van de Waterberg biedt een buitengewoon landschap en vormt een waar paradijs voor vogelliefhebbers. In de namiddag gaat u opnieuw op safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Marataba Safari Lodge.

Dag 4: Marakele NP (volpension).

Heel vroeg in de ochtend ontwaakt u samen met de zon en het leven in de bush. Na een heerlijk ontbijt brengt u een ontspannende dag door aan het zwembad of op een terras met een boek vooraleer u bij zonsondergang nogmaals de bush intrekt.

Dag 5: Marakele NP - Tuli Block, Botswana (halfpension) ca. 375 km.

Rond de middag bereikt u de grens met Botswana aan de grenspost Pont Drift. U parkeert uw wagen voor de komende dagen en wordt om 13 u. opgehaald door een medewerker van de lodge. ’s Namiddags gaat u in Botswana opnieuw op safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Mashatu Main Camp.

Dag 6: Tuli Block (volpension).

Tuli Block is een zelden bezocht reservaat en biedt een exclusieve safari-ervaring. Naast begeleide safari’s staan mountain biking, een wandelsafari, een dorpsbezoek of paardrijden op het programma.

Dag 7: Tuli Block - Mapungubwe NP (volpension) ca. 45 km.

Na een vroege activiteit en een ontbijt wordt u tegen 11 u. terug naar uw wagen gebracht. ’s Namiddags verkent u de omgeving van de lodge op een begeleide safari-activiteit.

Overnachting: 2 overnachtingen Mopane Bush Lodge.

Dag 8: Mapungubwe NP (volpension).

Vandaag staan 2 activiteiten gepland. Een eerste voert u naar de UNESCO Werelderfgoed site in het naburige Mapungubwe NP, waar u versteld staat van de duizenden jaar oude rotsschilderingen en de prachtige vergezichten.

Dag 9: Mapungubwe NP - Krugerpark (volpension) ca. 200 km.

Tijdens een laatste safari eindigt uw verblijf en rijdt u parallel met de grens met Zimbabwe door een dunbevolkte regio naar het meest noordelijke gebied van het beroemde Krugerpark. Hier wachten unieke architectuur en wondermooie landschappen u op.

Overnachting: 2 overnachtingen The Outpost.

Dag 10: Krugerpark (volpension).

De twee safari’s voeren u door weelderige bossen en vegetatie veilig naar de Limpopo rivier, die de natuurlijke grens met Mozambique en Zimbabwe vormt.

Dag 11: Krugerpark - Makalali GR (halfpension) ca. 285 km.

Uw reis gaat verder door kleine dorpen tot u ’s middags in lodge Garonga aankomt. Na wat relaxen staat uw volgende safaririt te wachten.

Overnachting: 2 overnachtingen Garonga Safari Camp.

Dag 12: Makalali GR (volpension).

Naast de beide begeleide safari’s verwent u zichzelf in het Open Air Bush bad of overnacht u in de Sleep Out onder de Afrikaanse sterrenhemel (indien beschikbaar, beide gratis).

Dag 13: Makalali GR - Mala Mala GR (halfpension) ca. 160 km.

Maak ’s morgens mee hoe olifanten, antilopen en andere dieren hun dag beginnen – een unieke ervaring! Laat de Panoramaroute met al haar bezienswaardigheden links liggen en reis naar het bekendste privéwildreservaat van het land. Hier geniet u in de namiddag van de eerste dierenobservaties.

Overnachting: 2 overnachtingen Mala Mala Camp.

Dag 14: Mala Mala GR (volpension).

Geniet met volle teugen van de laatste dag in de bush. Onder begeleiding van uw ranger ontdekt u ’s morgens en ’s namiddags de allermooiste plekjes.

Dag 15: Mala Mala GR - White River (ontbijt) ca. 90 km.

Een laatste keer staat u samen met de zon op en gaat u, met de camera in de aanslag, op pad in de bush. Na het ontbijt verlaat u het reservaat en reist u terug naar de bewoonde wereld.

Overnachting: 2 overnachtingen Oliver’s Restaurant and Lodge.

Dag 16: White River (ontbijt).

Vandaag is de beroemde Panoramaroute aan de beurt. Neem de tijd om haar talrijke bezienswaardigheden te ontdekken: God’s Window, de Mac Mac Falls, Pilgrim’s Rest en Bourke’s Luck Potholes... om er nog maar enkele op te noemen.

Dag 17: White River - Johannesburg (ontbijt) ca. 350 km.

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u op uw gemak richting de luchthaven van Johannesburg. Onderweg kunt u nog enkele prachtige watervallen bezoeken. Op de luchthaven van Johannesburg levert u uw huurwagen in. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

94288

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen en maaltijden, lokale dranken uitgezonderd bij Oliver’s, Mopane en Mashatu, vermelde safari-activiteiten, Europcar huurauto cat. W met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden) en een uitgebreide routebeschrijving.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, maaltijden, brandstof, tolgelden, excursies, entreegelden en optionele activiteiten.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.

In enkele accommodaties geldt tijdens Kerst en Nieuw een minimumverblijf van 3 nachten, waardoor de reis niet zoals beschreven kan worden geboekt.

Garonga Safari Lodge is in maart gesloten.