Ontdek Zuid-Afrika en Mozambique

17 dagen safari- en strandbeleving van/naar Johannesburg(ID: 23158)

Over de reis

Een unieke reis die het beste van 2 landen combineert. Beleef de veelzijdigheid van het Afrikaanse landschap in Zuid-Afrika’s meest noordelijke provincie Limpopo en sta versteld van de dierenwereld in het beroemde Krugerpark. Ontspan aan het tropische strand van Mozambique en verken de bruisende hoofdstad Maputo met zijn unieke Afro-Portugese flair. U merkt het – deze buurlanden zijn erg verschillend. Voor deze reis dient u avontuurlijk ingesteld te zijn en goed te kunnen rijden.

In een oogopslag

  • 17 dagen autorondreis
  • van/naar Johannesburg
  • met aantrekkelijke off-road wegen, safari en strandverblijf
Vanaf € 2.217 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg – Nahakwe Lodge (diner) ca. 420 km.

Na aankomst op de OR Tambo luchthaven in Johannesburg haalt u uw huurauto op en rijdt u via Pretoria naar uw eerste accommodatie.

Overnachting: 2 overnachtingen Nahakwe Lodge.

Dag 2: Nahakwe Lodge (ontbijt).

De lodge wordt gerund door de lokale gemeenschap. De nadruk ligt op interactie tussen de gasten en de lokale (kunst)handarbeid. Ter plaatse kunt u verschillende zaken bezoeken, leuke souvenirs kopen, en tijdens een gesprek veel bijleren over de tradities en cultuur van dit gebied. Ook een kennismaking met de christelijke Zion gemeenschap is mogelijk, die in de Limpopo regio haar hoofdzetel heeft.

Dag 3: Nahakwe Lodge – Krugerpark (ontbijt) ca. 180 km.

De Sefapane Lodge ligt vlak aan de ingang van het wereldberoemde Krugerpark. U kunt vandaag nog in de late namiddag in uw eigen huurauto op zoek naar wild. Ofwel kunt u deelnemen aan een optionele activiteit van de lodge. Een boottocht in de namiddag is bijv. een unieke ervaring en raden we ten zeerste aan.

Overnachting: Overnachting Sefapane Lodge.

Dag 4: Krugerpark (ontbijt) ca. 120 km.

Deze dag is naar eigen wens in te vullen; er zijn geen activiteiten of maaltijden voor u gereserveerd dus u heeft alle vrijheid. Wij adviseren een vroeg vertrek, omdat veel dieren ’s morgens actief zijn. U rijdt deze dag in zuidelijke richting en brengt de rest van de dag door met wildobservaties vanuit uw huurauto.

Overnachting: Overnachting Satara Restcamp.

Dag 5: Krugerpark ca. 130 km.

Van drinkplaats naar drinkplaats en soms langs uitgedroogde rivierbeddingen rijdt u verder zuidwaarts. Tijdens de rit veranderen het landschap en de vegetatie sterk.

Overnachting: Overnachting Crocodile Bridge restcamp.

Dag 6: Krugerpark - Praia do Bilene ca. 230 km.

Helemaal in het zuiden, net voor de grens met Mozambique, verlaat u het Krugerpark. U steekt de grens over en reist direct richting de kust.

Overnachting: 2 overnachtingen Villa Espanhola.

Dag 7: Praia do Bilene (ontbijt).

Geniet van het ´dolce far niente´ en kom helemaal tot rust. Het witte zandstrand nodigt uit tot wandelen. Het stadje Bilene biedt wat afwisseling en kent een typisch dorpsleven.

Dag 8: Praia do Bilene – Praia do Tofo (halfpension) ca. 385 km.

In noordelijke richting rijdt u door kleine dorpjes en uitgestrekte landschappen. In het knusse Praia do Tofo ligt een watersport- en vakantieparadijs op u te wachten. Op de duinengordel gelegen troont de lodge uit boven de kust. Uw accommodatie staat bekend om zijn uitstekende restaurant!

Overnachting: 3 overnachtingen Sava Dunes.

Dag 9: Praia do Tofo (halfpension).

Geniet van de prachtige omgeving en kijk terug op de ervaringen van de afgelopen dagen. Geniet van het heerlijke zandstrand, de zon, het water, en de uitstekende visrestaurants.

Dag 10: Praia do Tofo (halfpension).

Als u interesse heeft om de onderwaterwereld te verkennen, zijn er in de omgeving mogelijkheden om te duiken of te snorkelen.

Dag 11: Praia do Tofo – Chidenguele (ontbijt) ca. 235 km.

Vandaag rijdt u opnieuw langs kleine dorpjes. U kunt zeker tijd maken om de een of andere lokale markt te bezoeken. Heeft u al een souvenir gekocht voor de thuisblijvers? De lodge is prachtig gelegen en biedt talrijke optionele activiteiten aan.

Overnachting: 2 overnachtingen Naara Eco Lodge.

Dag 12: Chidenguele (ontbijt).

Geniet van de dag aan het water. Aan de oever liggen kano’s voor u klaar. U kunt ze gratis gebruiken.

Dag 13: Chidenguele – Maputo (ontbijt) ca. 285 km.

Maputo, de hoofdstad van Mozambique, heeft een unieke Afrikaans-Portugese flair. Verken deze fascinerende stad, die zich langzaam tot een modern centrum aan het ontwikkelen is. Ondanks deze evolutie ziet u hier nog steeds littekens van de Vrijheids- en Burgeroorlog, die gedurende 20 jaar in Mozambique woedde.

Overnachting: Overnachting Southern Sun Hotel.

Dag 14: Maputo – Mjejane Game Reserve (halfpension) ca. 140 km.

Plan voldoende tijd in om de grens terug over te steken. Dan komt u in de namiddag zeker op tijd aan de lodge om aan een activiteit deel te nemen in het privéwildreservaat ten zuiden van het Krugerpark.

Overnachting: Overnachting Mjejane River Lodge.

Dag 15: Mjejane Game Reserve – Ohrigstad (halfpension) ca. 235 km.

Na een laatste begeleide safari-activiteit verlaat u de bush definitief. Uw volgende reisdoel is opnieuw een landschappelijk hoogtepunt: het Lowveld met de Blyde River Canyon.

Overnachting: 2 overnachtingen Iketla Lodge.

Dag 16: Panoramaroute (halfpension).

Verken de omgeving rondom de Blyde River Canyon. Hier ziet u vanuit uw eigen huurauto spectaculaire landschappen, ontelbare watervallen en kleine, gezellige gemeentes. Een fraaie weg door de bergpas biedt unieke panorama’s over het Lowveld.

Dag 17: Ohrigstad - Johannesburg (ontbijt) ca. 355 km.

Na een laatste, lange rit levert u uw huurauto in op de luchthaven van Johannesburg. Terugvlucht.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

23158

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen met vermelde maaltijden, Europcar huurauto categorie W, met Classic Plus verzekering zie Europcar huurvoorwaarden, safari’s volgens programma, uitgebreide routebeschrijving en informatiepakket.

Exclusief

  • vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, brandstof huurauto, grensoverschrijdingkosten (ZAR 3.780), entreegelden en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of in een chalet met 2 slaapkamers.

In sommige accommodaties geldt tijdens de kerstperiode of op Afrikaanse feestdagen/festivals een toeslag en/of een minimumverblijf.