Drakensbergen & Lesotho

10 dagen autorondreis van Durban naar Johannesburg met Lesotho(ID: 319)

Over de reis

Deze bergketen lijkt op de puntige rug van een draak, vandaar de naam Drakensbergen. Ver van de bedrijvigheid van grootsteden als Durban en Johannesburg. Het koninkrijk Lesotho wordt volledig omringd door Zuid-Afrika en verschaft inzicht in een compleet andere manier van leven: het Afrikaanse dorpsleven.

In een oogopslag

  • 10 dagen autorondreis
  • van Durban naar Johannesburg
  • buiten de gangbare routes met Lesotho en veel wandelmogelijkheden
Vanaf € 1.495 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Durban - Himeville (diner) ca. 240 km.

Vanuit Durban rijdt u landinwaarts. Aanraders voor tussenstops zijn de Howick waterval en de Nelson Mandela Capture Site. Uw droomaccommodatie ligt aan een meer – op weg ernaar heen kunt u al mooie foto’s maken. De maaltijden worden in uw chalet opgediend.

Overnachting: 2 overnachtingen Sani Valley Lodge and Hotel.

Dag 2: Lesotho / Sani Pass (halfpension).

Vandaag raden wij u een optionele uitstap aan naar Lesotho, via de spectaculaire Sani Pass. (Vergeet uw reispas niet!) U gaat via kronkelige wegen steil omhoog tot u het dak van Zuid-Afrika bereikt, op een hoogte van 2.874 m. Daar geniet u van een adembenemend uitzicht en bevindt zich de hoogst gelegen pub van Afrika. Bewonder de fabelachtige bergwereld en bezoek de plaatselijke bergvolkeren van Basotho. Daarna daalt u weer af. Uw gewone huurauto kunt u niet gebruiken, u heeft een 4x4 nodig.

Dag 3: Himeville - Kamberg (halfpension) ca. 100 km.

Geniet van de rit door de heerlijke bergwereld. In de namiddag kunt u een eerste wandeling maken in de buurt van de farmhouse.

Overnachting: 2 overnachtingen Cleopatra Mountain Farmhouse.

Dag 4: Kamberg (halfpension).

Vrije dag om te hengelen (op forel), te zwemmen, te wandelen of paard te rijden. Ook kunt u rotstekeningen gaan bekijken. ’s Avonds wacht er dan weer een culinair hoogstandje op u.

Dag 5: Kamberg - noordelijke Drakensbergen (halfpension) ca. 160 km.

U rijdt langs de schitterende bergketen verder naar het noorden, tot u het amfitheater ziet. Ontdek na elke bocht een verrassend panorama. Talrijke, goed bewegwijzerde wandelpaden maken het u gemakkelijk om de regio op eigen houtje te verkennen.

Overnachting: 2 overnachtingen The Cavern Berg Resort.

Dag 6: noordelijke Drakensbergen (volpension).

Tijdens een begeleide wandeling ervaart u hoe indrukwekkend de bergen in deze regio zijn. Hierna kunt u ontspannen met een gratis voetmassage (enkel volwassenen) in de spa. Zo krijgen uw voeten na vele kilometers eindelijk wat rust.

Dag 7: noordelijke Drakensbergen - Lesotho (ontbijt) ca. 230 km.

De route voert u langs wondermooie landschappen. De bergen hier zijn heuvelachtig en zacht golvend. Breng een bezoek aan het kunststadje Clarens en ga op zoek naar unieke en prijsvoordelige souvenirs alvorens u opnieuw de grens naar Lestoho oversteekt.

Overnachting: 2 overnachtingen Maliba Mountain Lodge.

Dag 8: Lesotho (ontbijt)

De lodge ligt in het Tsehlanyane NP en biedt naast prachtige wandelmogelijkheden vele watervallen en natuurlijke badplaatsen. Optioneel kunt u het berglandschap verkennen op de rug van Basotho pony’s.

Dag 9: Lesotho - Phuthaditjhaba (ontbijt) ca. 170 km.

Na een gemoedelijk ontbijt keert u terug naar Zuid-Afrika en doorkruist u het prachtige Golden Gate Highland NP. Aan de voet van de 2.300 m hoge Sentinel Peaks vindt u het doel van de dag. Hier kunt u de zeldzame lammergier bewonderen of waagt u zich aan een avontuurlijke beklimming op het amfitheater.

Overnachting: Overnachting Witsieshoek Mountain Lodge.

Dag 10: Phuthaditjhaba - Johannesburg (ontbijt) ca. 350 km.

U rijdt naar Johannesburg, waar u uw huurauto weer inlevert.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

319

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen en maaltijden, Europcar huurauto cat. D voor 2 pers. en cat. R voor 4 pers. met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden), uitgebreide routebeschrijving met informatiemateriaal en vermelde activiteiten.

Exclusief

  • brandstof huurauto, drankjes, fooien, vluchten, persoonlijke uitgaven, entreegelden, tolgeld, one way fee (ZAR 1.609), overige maaltijden en optionele activiteiten.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet met 2 slaapkamers.

Sommige accommodaties rekenen een toeslag aan op feestdagen zoals Kerst, Nieuwjaar en Pasen.